I dag blev den årlige mostdag fejret ved gartneriet i Bernstorffparken. I år er et særlig godt æble år, så fremmødet var stort og der blev produceret litervis af frisk æblemost.

De besøgende havde alt fra et par små poser æbler med til store spande fulde med havens frugter.

Processen med at fremstille most er simpel. Først skal æblerne kværnes eller hakkes. Det kunne gøres manuelt på en lille hakke eller i en stor industri model. Dernæst skulle æblerne så presses og saften opsamles i medbragte dunke.

Mosten kan opbevares på køl i 3-5 dage eller konserveres så den kan holde længere.

Kassevis af æbler blev til most
Kassevis af æbler blev til most
Fremmødet var stort og der blev kværnet og presset æbler
Først skulle æblerne kværnes
Folk måtte hjælpes ad med de mange kasser æbler der skulle igennem kværnen
Folk måtte hjælpes ad med de mange kasser æbler der skulle igennem kværnen
Kværnede æbler klar til presning
De saftige æbler gav meget saft fra sig
De saftige æbler gav meget saft fra sig
Der blev presset cideræbler til hjemmelavet cider
Der blev presset cideræbler til hjemmelavet cider
2016-09-25-12-47-07
Og filippa æbler til most