Dronning Louises Tehus
Ved Slotshaven 3
2820 Gentofte

I et hjørne af Bernstorff Slotshave ligger Dronning Louises Tehus. Det yndige hus blev bygget i 1888 og blev i Bernstorffs tid benyttet som gæstebolig. Christian IX’s hustru Dronning Louise fik senere anlagt en rosenhave ud for det lille hus, og brugte det i stedet til små, private selskaber. Her nød hun sommeren med sin mand og deres mange børn.

2015-08-01 15.39.19

Huset blev i 2013 indrettet på ny, med respekt for dets arkitektur og historie, så det nu fremstår helt eventyrligt. Dets ydre har bevaret udseendet med stråtækt tag og sprossede vinduer. Indenfor har huset fået en kærlig hånd af Styrelsen for Slotte og Kulturejedomme i samarbejde med foreningen “Dronning Louises Venner”. Interiøret bærer præg af nyrokokko med et nyfortolket og moderne snit med pragtfulde farver, speciel designet tapet, håndtrykte tekstiler og skræddersyet interiør.

Få en helt særlig te-oplevelse

2015-08-01 13.58.33

Hele sommeren holder Dronning Louises Tehus åbent og specialforretningen Chaya sørger for servering af te, sandwich og kager – enten indenfor i det smukke tehus, eller hvis vejret tillader det, i den skønne rosenhave.

Chaya har siden 1981 specialiseret sig i te, te-tilbehør, chokolade, vin og kaffe af højeste kvalitet. Specialiteter du kan nyde godt af i tehuset, hvor menuen bl.a. byder på traditionel afternoon tea med sandwich, kager og scones. Teen serveres i vidunderlige forsølvede te-sæt og yndigt engelsk porcelæn.

Navnet Chaya er japansk og betyder det lille tehus.