Knap er julen overstået, inden vi skal fejre, at 2022 begynder. For mange bliver nytårsaften igen i år lidt anderledes, da der er lagt op til, at de store fester bliver afløst af lidt mere hyggelige sammenkomster. Det giver anledning til at opgradere på rødvin og nedenfor giver vi to formidable anbefalinger.

Den første vin kommer fra regionen Vino Nobile di Montepulciano, som ligger placeret tæt på Chianti og Brunello. I modsætning til Brunello, som altid er lavet på 100% Sangiovese, så kan man nøjes med 70% i Vino Nobile. Mange kendere og vinentusiaster betragter Toscanas Vino Nobile blandt Italiens bedste.

Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2017 San Salvagio

Fantastisk rødvin til superpris! Det er en kraftig og kompleks, men stadig blød og rund vin. Er der oksekød på menuen nytårsaften, vil vinen være helt i sit es.

Giv den gerne noget luft inden servering.

Den næste vin vi vil anbefale dig, er en super lækker østriger lavet på Pinot Noir. Østrigsk rødvin står ikke længere i skyggen af østrigsk hvidvin, som de ellers har gjort det i mange år. Friske og alligevel fyldige vine på Pinot Noir, Zweigelt og St. Laurent beviser, at Østrig også vil være førende på rødvinsfronten.

Pinot Noir Bastion 2019 Schloss Bockfliess

Fremragende østriger! Vinen har en god fedme og varme over sig – lidt atypisk for druen. Den er krydret og dyb i smagen af mørke frugter. Frugtsyren er nedtonet og tanninerne er silkebløde. Vinen er et rigtig godt valg til kødretter med en spicy krydring, samt fuglevildt.

Absolut en nytårsaften værdig!

Vi håber du får en skøn nytårsaften 😊

Tilmeld dig vores nyhedsbrev