Næsehornsfrø
Næsehornsfrø

Oplev Jo Nesbøs børnebogsunivers bragt til live i en vild udstilling på Gentofte Hovedbibliotek. 25 dyr, du ville ønske ikke fandtes – i ’naturlig’ størrelse. Udstillingen åbnede den 25. september.

De 25 fantasidyr fra Jo Nesbøs børnebog Doktor Proktors sensationelle samling af Dyr Du Ville Ønske Ikke Fandtes har taget springet ud af bogen. Efter flere års turné i Norge kommer de 25 dyr nu til børnebiblioteket på Gentofte Hovedbibliotek, hvor du kan møde dem hele efteråret. Udstillingen er en del af Gentofte Bibliotekernes løbende arbejde med finde nye, inspirerende måder at formidle børnelitteraturen på.

Slip fantasien løs
Udstillingen inviterer til at slippe fantasien løs: Du kan fx møde Næsehornsfrøen (Kermit rhinosaurus) – en sær grøn skabning, som går efter øjnene, når den angriber: ”I 1700-tallet blev der ofte rapporteret om næsehornsfrøangreb, når sørøvere gik i land i Sydamerika, og mange måtte gå med klap for øjet resten af livet.” (Citat fra Jo Nesbø: Doktor Proktors sensationelle samling af Dyr Du Ville Ønske Ikke Fandtes). Du møder også Ræveboaen, som gør ældre fruer blege om vinteren ved at lægge sig om deres hals, du møder elefantsneglen, som er den egentlige årsag til snot og forkølelse og den gule neglelaks, der giver gule tånegle hos mænd i 40-årsalderen.

Fantasidyrene står som på et fantasi-historisk museum: Store og farvestrålende og hemmelige – indtil nu. Med beskrivelser i bedste Doktor Proktor-stil: Stramt katalogiseret og beskrevet i et sprog, som med stor opfindsomhed og humor parodierer rigtig videnskab.

Måneskorpion
Måneskorpion

Jo Nesbøs Doktor Proktor
Den norske krimiforfatter Jo Nesbø har skrevet en serie af børnebøger om Doktor Proktor, Bulle og Lise. Det er historier om en meget lille rødhåret dreng, en yderst fornuftig pige, et tidsbadekar og selvfølgelig også opfinder og videnskabsmand Doktor Proktor. Bøgerne er sjove, forunderlige og et bevis på at alt kan ske, når man slipper fantasien løs.

Udstillingen er baseret på bogen Doktor Proktors Sensationelle Samling af D.D.V.Ø.I.F. (Dyr du ville ønske ikke fandtes) som er udkommet på dansk på Forlaget Alvilda.

Namibisk næsehorn
Namibisk næsehorn

Fakta om udstillingen
Udstillingen Doktor Proktors sensationelle samling af Dyr Du Ville Ønske Ikke Fandtes blev første gang præsenteret på Naturhistorisk Museum i Oslo i september 2010. Her blev den set af 220.000 publikummer. Siden da har udstillingen turneret i Norge. Når udstillingen kommer til Gentofte Hovedbibliotek, er det første gang den kan ses udenfor Norges grænser.

Kunstner Kristin Günther og animationsfilmskaber Pjotr Sapegin har skabt både de udstillede dyr samt udstillingens scenografi. Udstillingen strækker sig over 150m2 på Gentofte Hovedbibliotek og projektet er støttet fra Nordea Fonden, Den Kgl. Norske Ambassade og bliver til i et samarbejde med Forlaget Alvilda.

Udstillingen er mest for de 5-105-årige, og den kan ses indtil d. 22. november.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev