Bernstorff bunkerenBunkeren i Bernstorffparken blev bygget i 1953 som Østre landsdelskommandocentral for Civilforsvaret.

I 1966, midt under den kolde krig, konstaterede Civilforsvaret, at bunkeren blevet for lille til de opgaver der skulle løses i krigstid. Samtidig foregik en drøftelse om en omlægning af det Storkøbenhavns civilforsvar.

Behovet for en større bunker og en omlægning af civilforsvaret resulterede i etableringen af Storkøbenhavns områdekommandocentral i netop Bernstorff bunkeren.

I 1974 blev ombygningen færdiggjort og Bernstorff bunkeren blev udvidet til en samlet størrelse på 1.035 m2. Således blev der skabt plads til at rumme de nye funktioner. Indretningen af bunkeren skete i  tæt samråd med Civilforsvaret for Storkøbenhavn, således at der blev etableret specielle lokaler til brug for den lokale hjælpetjeneste og politiet.

Bunkeren var den største regionale kommandocentral i Danmark. Den kunne rumme en stab på ca. 120 mænd og kvinder. Formålet med kommandocentralen var, at styre civilforsvar, politi og civilt beredskab for hele Storkøbenhavn og Nordsjælland i tilfælde af, at hovedstadsområdet blev angrebet eller i tilfælde af udbrud af 3. verdenskrig.

Bunkeren i dagMusikbunkeren

I dag har den gamle bunker fået helt nye beboere. Bunkeren er blevet indrettet til Musikbunker. Musikbunkeren er drevet af Foreningen Musikbunkeren, der består af unge brugere. Der er oprettet 15 øvelokaler og en række fællesrum.

Du kan læse mere om Musikbunkeren og deres aktiviteter på Facebook.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev