Græskarlygter Blandt de helt store trækplastre på Græskaraftenen i Gentoftegade i sidste uge var, traditionen tro, Begravelses Danmarks græskarlygteværksted. Her blev de omkring 300 græskar forvandlet til de smukkeste lygter.

Men græskar kan også bruges til meget andet. Grønthandlerne i Gentofte og i resten af landet bugner for tiden med mange forskellige sorter i græskar- og squashfamilien, herunder det traditionelle græskar der blev skåret til smukke lygter sidste uge, men også sorter der bruges i køkkenet som Hokkaido græskar, spaghetti græskar og Butternut Squash.

De fleste benytter de forskellige typer af græskar og squash til fyldige efterårssupper, men der findes andre muligheder – prøv f.eks. “græskarpizza” som tilbehør til aftensmaden i aften.

2015-10-18 17.37.27 (2)Græskarpizza

Til græskarpizza til 2 personer skal du bruge:

  • 1 butternut squash
  • Olivenolie
  • Salt
  • 100 gram feta ost
  • Frisk rosmarin

Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Skær skiver af toppen af din butternut squash. Når du kommer til kernerne stopper du og gemmer resten. Pensl skiverne med olivenolie, drys dem med salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir.

Bag skiverne i ovnen  ca. 20-25 minutter, eller indtil de har taget farve i kanten.

Smuldr feta og hak rosmarin fint.2015-10-18 18.32.33 (2)

Tag græskarskiverne ud af ovnen når de er bagt og fordel fetafyldet ovenpå hver enkelt skive. Sæt ovnen på grillfunktion og sæt pladen med græskarskiverne ind i midten af ovnen igen. Grill dem indtil de tager farve i toppen – ca. 3-5 minutter afhængig af ovnen.

Så er de små pizzaer klar til servering som et lækkert tilbehør til aftensmaden.

Velbekomme!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev