Gentofte JobcenterJobcenter Gentofte har i samarbejde med 15 andre jobcentre i hovedstadsområdet dannet Hovedstadens Rekrutteringsservice der åbnede 1. august i år. Hovedstadens Rekrutteringsservice er et tværgående samarbejde mellem 16 jobcentre med det formål at lave opsøgende arbejde og rekruttering indenfor bygge- og anlægsområdet.

Fokus på bygge- og anlægsprojekter
I hovedstadsområdet er der en masse store og små bygge- og anlægsprojekter i gang og der mangler ofte ledige hænder. Det stiller store krav til jobcentrene, der bl.a. skal sikre en opkvalificering af de ledige således at de er klar til at tage imod jobtilbuddene i bygge- og anlægsbranchen.

I stedet for at virksomhederne der søger ny arbejdskraft skal kontakte flere jobcentre i regionen får de nu én fælles indgang og de ledige får dermed også lettere adgang til de mange jobs. Samarbejdet på tværs af kommunegrænserne skal være med til at matche virksomheder med ledige hurtigere:

Det er vigtigt, at virksomhederne får den arbejdskraft, de har brug for, og at vores ledige får del i det beskæftigelsesboom, der skabes af de mange bygge- og anlægsprojekter. Vi tror på, at et tværgående samarbejde er det rigtige at gøre for alle parter, så vi lettere undgår flaskehalse mellem udbud og efterspørgsel af arbejdskraft“, siger Arbejdsmarkedschef i Jobcenter Gentofte Bo Sund.

Del på sociale medier

Skriv til Dit Gentofte

  Klik her
Holler Box