tur-i-hellerupLørdag 10 september 2016 var der lokal vandring med Lokalhistorisk Forening i Gentofte. Turen gik rundt i vores lokale Hellerup.

Vi mødtes på vestsiden af Hellerup Station, hvor vi blev modtaget af Ning de Conninck-Smith og Arkitekt Jens Clemmensen, der selv bor eller har boet i området.

Det er et interessant område i Hellerup ikke mindst, fordi det ligger på grænsen mellem Gentofte og Københavns Kommune.

tur-i-hellerup4
Bemærk belægningen på vejen der ændrer karakter samt skiltene – grænsen mellem Gentofte Kommune og Københavns Kommune er tydelig

CL. Ibsen, Hellerups grundlægger fik flyttet grænsen mellem Gentofte Kommune og Københavns Kommune, så hans Callisens vej kom til, mens Rymarksvej kom til København. Grænsen er tydeligt markeret. Asfalten og lygtepælene er anderledes.

 

 

Ejendommene er flotte – tegnet af kendte arkitekter.

tur-i-hellerup1

Der blev fortalt mange gode historier om området – de jødiske pigenavne, Judith, Rebecca, Ester, der engang var årsag til, at kvarteret blev kaldt ”det gamle Testamente”, samt om alle de forretninger, der lå her en gang og om Børnehjemmet på Hellerupvej. Ning fortalte levende om stedet.

tur-i-hellerup2På turen deltog mange beboerne fra Rymarksvej. Hyggelige folk. For 50 år siden var vejen beboet af arkitekter og læger. Clemmensen, der tegnede Kildeskovshallen og Auken familien boede der.

Siden flyttede mange af dem til villaer omkring Hundesømosen. Jens Clemmensen fortalte og viste billeder fra sin opvækst på Rymarksvej i 1950-erne. Turen sluttede af med information om Blindeinstituttet .

Efter turen gik en del af selskabet på Esthers Spisehus og fik en dejlig frokost i det varme sensommervejr.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev