raadhusdage-mange-fremmoedte
Rådhushallen var fyldt op til dagens arrangement

Dit Gentofte besøgte i går eftermiddag Rådhusdage, som afholdes hvert år i oktober. Rådhusdage omfatter foredrag og underholdning med forskellige kunstnere.

I går var der samtale med og underholdning af Guido Paevatalu, der ligeledes er årets modtager af Gentoftes Kulturpris.

raadhusdage-hans-toft-byder-velkommen
Hans toft holder velkomsttale

Borgmester Hans Toft tog personligt imod alle de fremmødte på trappen i Rådhushallen og da alle var ankommet og var på plads bød han velkommen. Der er i år tilmeldt 2100 til Rådhusdagene, så der er tale om et populært arrangement.

Hans Toft fortalte, i sin velkomsttale, at budgettet for 2017-2019 var blevet vedtaget aftenen forinden. I budgettet er der finansiering af to store projekter – ombygningsprojekt på Bang Mikkelsensvej for kommunens fysisk og psykisk udviklingshæmmede samt ombygningen af Tranehaven. Hans Toft fortalte at begge projekter skal opdatere stederne så de bliver tidssvarende – eksempelvis bliver Tranehaven indrettet med enestuer samt plads til hjælpemidler.

Kommunens udfordringer blev også berørt. Her nævnte Hans Toft de to største udfordringer kommunen står overfor. Udligningsordningen har i flere år været en udfordring – den betyder, at en gennemsnitsfamilie i Gentofte har omkring 96.000 kr. mindre om året i sammenligning med familier i udkantskommuner. Hans Toft fortalte, at Gentofte Kommune var indgået i et samarbejde med de socialdemokratiske Borgmestre på Vestegnen, der langt om længe har indset at der er et stort problem med udligningsordningen.

Den anden store udfordring som Gentofte Kommune står overfor er placeringen af de flygtninge der kommer til landet. Gentofte Kommune har ikke problemer med integration af de flygtninge der kommer til kommunen, men problemet er boligplaceringen – både midlertidige og permanente boliger. Hans Toft fortalte, at Gentofte Kommune skal modtage 3 gange så mange flytningen som tidligere år, men der er ikke bygninger til rådighed i kommunen til placeringen af dem. Gentofte Kommune er således i dialog med Staten og styrelserne om hvordan udfordringen løses.

raadhusdage-guido
Guido Paevatalu gav flere smagsprøver på hans store talent

Efter velkomsttalen blev der på flyglet spillet op til fællessangen “Jeg elsker de grønne lunde”.

Efter sangen bød Hans Toft så velkommen til årets modtager af Gentofte Kommunes kulturpris Guido Paevatalu. Guido blev interviewet af journalist, forfatter og tidligere tv-vært Gregers Dirckinck-Holmfeld, der fik spændende og sjove detaljer om Guidos lange liv som operasanger.  Guido Paevatalu gav naturligvis også smagsprøver på hans store talent og blev her akkompagneret af Kapelmester Henrik Krogsgaard på flygel. Det blev også til en spontan gæsteoptræden af operasangerinde Signe Asmussen, der dagligt er en del af Guidos operakompagni “guidOpera”.

Standene var velbesøgt
Standene var velbesøgt

Som afslutning på arrangementet takkede Gentofte Kommunes Social- og Sundhedsdirektør Helene Rasmussen og opfordrede de fremmødte til at besøge de mange stande med forskellige tilbud til kommunens ældre.

 

raadhusdage-hjaelpemidler
Der var bl.a. en stand med udstilling af forskellige hjælpemidler

 

raadhusdage-advarsel-omtricktyve
Nordsjællands Politi havde en stand med advarsler om tricktyve og information om hvordan man kan beskytte sig mod tricktyve

 

Del på sociale medier

Skriv til Dit Gentofte

  Klik her
Holler Box