Foreningen, Gentofte Kunstvenners traditionelle gallerirundtur i Kbh. City fandt sted i week-enden. Over 90 gentofteborgere deltog. Man mødtes til en hyggelig brunch på Cafe “G”, hvorefter turen gik til første stop: Galleri Tom Christoffersen, der er aktuel med udstillingen “EX CATEDRA” Tom Christoffersen fortalte selv levende om de kunstnere, der for ham har haft en central betydning i hans virke.

Herefter gik alle i dejligt vejr til Galleri Susanne Ottesen. i Gothersgade. Det store galleri var fyldt med billeder af den kendte kunstner Kehnet Nielsen. To unge medarbejdere præsenterede udstillingen på udmærket vis.

Herefter et smut til Gammelholm til Galleri Hans Alf, der udstiller Christian Lemmerz “The Night is Large”. Udstillingen blev smukt præsenteret af kurator. Det er en tankevækkende udstilling, hvor kunstneren reflekterer over sine forældres død. Lidt mere opmuntrende er den nyuddannede kunstner David Minarik i sidefløjen med sine abstrakte former og farver.

Næste stop var Galleri Specta. Her vises for tiden to film af Lars Arrhenius. Den ene: “Humor” viser to mænd, der irriterer hinanden. Flere kommer til, og vi ser en række slapstick numre som hos Gøg og Gokke. Den anden film er en piktogramanimation, der viser livet i en by over 24 timer.

Bredgade med de mange gallerier skulle også nåes. Galleri Martin Asbæk tog imod med en udstilling af den engelske kunstner, Des Hughes. Han vil sætte beskuerens fantasi på prøve, hvad han også gjorde med sine groteske opstillinger. Gentofte Kunstvenner fandt ham vist lige lovlig kostbar.

Sidste stop var Galleri Christoffer Egelund, hvor den japanske maler Yuichi Hirakos udstilling “Sprout” havde sidste dag. Christoffer Egelund præsenterede maleren, hvis budskab er, at mennesker har mere tilfælles med naturen, end vi umiddelbart tænker på. Malerierne tiltalte Kunstvennerne, og Gentofte Kunstvenner købte et maleri til foreningen.

Herefter serveredes en let frokost og et glas vin, en god og veltilrettelagt gallericrawl, som bestyrelsen fortjener tak for.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev