Ordrupgaard indbød fredag eftermiddag klubmedlemmer til et hyggeligt arrangement, hvor man kunne sige farvel til museet.

Som det er de fleste bekendt lukker museet i 2 år, mens det er under ombygning. Museumsdirektør Anne-Birgitte Fonsmark fortalte om den helt nye bygning, Himmelhaven af den norske tegnestue Snøhetta. Bygningen skal rumme den franske samling.

I mellemtiden kommer samlingerne rundt i Danmark og verden. Den franske samling er allerede udstillet i Paris og har fået fine anmeldelser. Senere skal den til Ottawa i Canada.

Den danske samling skal turnere rundt i Danmark og kommer bl.a. til Holstebro, Viborg, Randers og Sorø. Der vil blive udstillet billeder af L.A. Ring, Johannes Larsen og Hammershøi, og nyerhvervelsen: Hvide døre kommer med. Guldaldersamlingen hænger allerede på Nivågård.

I 2019 vender det hele hjem.

Parken vil være åben i hele perioden. Der kommer nye værker til, en kunstlegeplads af Olafur Eliasson og et tehus af Fujimori.

Der blev sagt pænt farvel over et glas vin, hvorefter der var rundvisning i særudstillingen Masterpieces. Fra Degas til Hammershøi, der lukker søndag d. 17.dec.

 

I

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev