Gentofte er en dejlig kommune, synes ikke mindst vi, der bor her.

Journalist Torben Kitaj og fotograf Klaus Holsting, der begge er vokset op i Gentofte har sammen udgivet bogen: Til Gentofte, der er en hyldest til byen. Bogen er i et handy format og lige til at tage med på en vandre- eller cykeltur rundt i kommunen.

Bogen beskriver kortere eller længere de fleste områder: Hellerup, Skovshoved, Bellevue, Klampenborg, Gentofte, Ordrup, Vangede, Tuborg Havn, de grønne områder, forterne, skov og strand.
Der fortælles både lokalhistorie og nutidshistorier, og vi får Torben Kitajs opfattelse af de forskellige bydeles særpræg.

Torben Kitaj er tydeligvis arkitekturinteresseret og giver os en indgående beskrivelse af de arkitektoniske perler, ikke mindst Arne Jacobsens bygninger i området.

Bogen er underholdende og anbefales til alle, der vil have en letlæselig, men samtidig solid information om vores dejlige kommune. Den er rigt illustreret med mange smukke fotos.

Bogen er udgivet på forlaget Frydenlund, og den blev lanceret ved en reception på Gentofte Hovedbibliotek d. 1. juni 2018, hvor Torben Kitaj og Klaus Holsting fortalte om tilblivelsen.

Bagefter tog Torben Kitaj os alle rundt på en dejlig tur i de nærmeste omgivelser, Hovedbiblioteket af arkitekt Henning Larsen og Øregårdsparken. Begge steder er perler i Gentofte Kommune.

Dit Gentofte ønsker tillykke med udgivelsen. Og arrangerer samtidig en konkurrence på Dit Gentoftes Facebookside. Alle der går ind og liker eller kommenterer opslaget inden torsdag den 7. juni kl. 16:00 deltager i lodtrækningen om et eksemplar af Til Gentofte.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev