Kom væk fra den danske efterårsblæst og få en oplevelse udover det sædvanlige på Garderhøjfortet. Prøv kræfter med en helt ny soldaterbog om sanitetstjenesten, se dig omkring i den interaktive udstilling eller gå med på en familievenlig rundvisning i det store To-kanon tårn.

Garderhøjfortet har gjort noget ekstra ud af efterårsferien og byder feriens gæster velkommen med både en ny særudstilling og med nye aktiviteter til børn og barnlige sjæle. Gæsterne udstyres med en soldaterbog, som giver dem mulighed for at prøve kræfter med forskellige opgaver som sanitetssoldater – bl.a. at skulle operere kugler ud af en soldats ben, klare sig igennem forhindringsbanen med en båre eller lære mere om sårpleje og stabilt sideleje.

Den nye soldaterbog er lavet i forbindelse med fortets nye særudstilling om Sanitetstjenesten 1848-1920, hvor den besøgende kan se en opstillet operationsstue anno 1864 og de forskellige tilhørende instrumenter som f.eks. amputationssave, kraniebor eller hammer og mejsel, der let kan sætte fantasien i gang! I udstillingen findes også et originalt trekantstørklæde fra 1873, som blev opfundet af Friedrich von Esmarch og muliggjorde at bruge ét stykke forbinding til næsten alle typer af skader. Som et ekstra pædagogisk tiltag, valgte Esmarch at tegne alle mulighederne på selve forbindingen, så selv de mest uerfarne soldater kunne lægge en brugbar forbinding – en opgave som også kan afprøves i Garderhøjfortets nye soldaterbog.

Resten af Garderhøjfortets interaktive udstilling viser soldaterlivet anno 1914, men til forskel fra den gang, så er der nu dejligt lunt og tørt på fortet. Det er et oplagt sted at besøge i en ellers ofte kold og blæsende efterårsmåned.

Selv om det er mange år siden der boede soldater på fortet, er der mange ting, som stadig kan ses og virker den dag i dag – blandt andet den 100 tons tunge To-Kanon, som gæsterne på fortet kan prøve at dreje rundt med rå muskelkraft.

Fakta:
Garderhøjfortet har åbent for efterårsferien fra d. 13/10 til d. 21/10 kl. 10:30 – 16:00
Entre koster 60 kr for voksne og 35 kr for børn – pensionister, medlemmer af Kulturklub Gentofte får 10% rabat, mens medlemmer af Børn i Byen klubben får 20%
Der vil være familievenlige rundvisninger i det store kanontårn løbende hver dag

Hver dag kl. 12.00 kan man komme på en lang rundvisning i hele fortet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev