Efterårsferien er ekstra hårdt ramt.

Forebyg indbrud, foto: Tryg

Når de lyse timer bliver færre, bliver indbruddene i de danske hjem flere. Således er vinterhalvåret højsæson for indbrud. Og skiftet fra sommer- til vinterhalvår sker brat med en oktober måned, der har cirka 30 procent flere indbrud end september. Derfor gælder det om at være ekstra godt forberedt i den kommende tid – ikke mindst i efterårsferien, hvor der er markant flere indbrud end på andre dage i oktober.

Der er stor forskel på antallet af lyse timer på et døgn, når der er flest og når der er færrest. Med et skel på over ti timer fra cirka 17,5 timer i juni til 7 timer i december er forskellen til at føle på. Allerede i starten af oktober tæller dagen blot cirka 11 lyse timer, og i slutningen af november er dagen aftaget med yderligere tre timer. Det synes landets indbrudstyve i den grad at udnytte til at intensivere deres aktiviteter.

Ifølge tal fra Tryg, der har kigget tilbage på antallet af indbrud hos selskabets kunder gennem de seneste fem år fra 2013 til og med 2017, begynder indbrudstyvene for alvor at røre på sig i oktober. Her bliver der begået omkring 30 procent flere indbrud end i september.

Og noget tyder på, at oktober er ved at blive endnu mere populær hos tyvene. De seneste to år har der nemlig været over 40 procent flere indbrud i oktober end i september. Særligt mange indbrud var der i skolernes efterårsferie i uge 42, hvor antallet af indbrud per dag var henholdsvis 20 og 35 procent højere end på en gennemsnitlig dag i oktober.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev