Dette skriver Holte Vinlager i sit nyhedsbrev om Beaujolais Villages Nouveau:

Dette er ikke en ”almindelig” Beaujolais Nouveau – men en slotsaftappet luksusudgave med betegnelsen, Villages. Rødvinen er lavet på Gamay-druen, og hvert år bliver vinen frigivet til salg tredje torsdag i november efter at den kun har gæret i et par uger.

Historien:
Få ting er mere ”retro” end Beaujolais Nouveau. Vinen med tilnavnet, nouveau (ny), er symbolet på afslutningen af årets høst, og altså den første vin der produceres efterfølgende. Oprindeligt startede kapløbstraditionen tilbage i 1970’erne, hvor den engelske avis The Sunday Times udskrev en konkurrence om, hvem der først fik den nye vin til London. Alle midler blev taget i brug – sportsvogne, ballonskibe, faldskærmsudspring og veteranbiler.

Traditionen spredte sig hurtigt til resten af Europa, og herhjemme har det siden 1977 været Peder Tholstrups restaurant på Gråbrødre Torv, der stod for festlighederne, når f.eks. Thorkild Thyrring efter en hæsblæsende tur op gennem Europa under politieskorte kunne aflevere de første flasker på torvet. Også Hotel D’Angleterre har været tovholder på dette muntre event.

I dag fejres anledningen knap så festligt – men der bliver stadig afholdt et utal af arrangementer rundt omkring i verden for at hylde og fejre høstens første vin. Og det er lige præcis det der er meningen med denne gimmick: At hylde og fejre vinens verden!

 

Del på sociale medier

Skriv til Dit Gentofte

  Klik her
Holler Box