Gentoftes arbejdspladser skal i form med kollegamotion og firmaidræt, skriver Dansk Firmaidrætsforbund i en pressemeddelelse.

I løbet af arbejdsdagen sidder vi for meget ned – hele 65 procent af os sidder ned i mere end 8 timer på en hverdag. Men mange af os vil faktisk gerne oftere væk fra stolen og have en mere aktiv hverdag. Derfor skyder Dansk Firmaidrætsforbund sammen med Gentofte Kommune gang i et initiativ, der skal hjælpe lokale arbejdspladser i Gentofte og omegn med at få mere motion i hverdagen – både før, i og efter arbejdstiden.

For 14 år siden blev Rikke Line Klockars-Jensen ansat som projektleder på forsøgsprojektet: Motion på Arbejdspladsen i Frederiksborg Amt, der skulle motivere og inspirere til fysisk aktivitet i løbet af en arbejdsdag. Nu inviterer Dansk Firmaidrætsforbund og Gentofte kommune med Rikke Line i spidsen de lokale arbejdspladser i Gentofte indenfor for at give hjælp til og svar på deres mange spørgsmål. Der skal gøres op med inaktiviteten og de alt for mange stillesiddende timer.
Svaret er bl.a. en skræddersyet uddannelse, hvor medarbejdere bliver uddannet til Sundhedsambassadører. Her får deltagerne netop den konkrete viden og de værktøjer, som arbejdspladserne efterspørger i jagten på “hvordan” .

Alle fra arbejdspladser i Gentofte kommune kan tilmelde sig uddannelsen, og de gratis pladser fordeles efter først-til-mølle-princippet. Første modul af uddannelsen afholdes torsdag den 20. februar i Kildeskovhallen på Adolphsvej 25. Herefter kan uddannelsen suppleres med et modul 2 den 2. maj samme sted. 

Dansk Firmaidrætsforbund har i mere end 10 år uddannet sundhedsambassadører på arbejdspladser. Uddannelsen består af to moduler – hver af én dags varighed. Det er gratis at deltage for op til to medarbejdere fra samme arbejdsplads · Tilmelding: www.firmaidraet.dk/sundudd

Foto: Dansk Firmaidræt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev