Hvert år i januar udnævner Gentofte Kommune en lokal, professionel kunstner til Gentoftekunstner for året. I år går æren til billedkunstner Ellen Hyllemose.

I Ellen Hyllemoses værker er fokus på overflader, rum og teksturer. Hun arbejder både med maleri, skulptur, objekt og installation og med beskedne materialer som spånplader, papir, stof eller snor leder hendes kunst tankerne hen mod hverdagen og tilfører den mystik. Hun arbejder ofte lag på lag, og mens formsproget er abstrakt, lurer hændelser og historier under overfladerne.

I forbindelse med udnævnelsen til Gentoftekunsteren 2019 udformer Ellen Hyllemose en serie linoleumstryk, der bruges til repræsentationsformål og kort. Her har hun taget udgangspunkt i konkrete steder i Gentofte: Brobækmose, Ellemosen, Charlottelund Strandpark, Dan Turèlls Plads og æbleplantagen i Bernstorffsparken. Trykkene er skabt med elementer fra hvert sted.

Den udpegede kunstner modtager en pris på 25.000 kr. og producerer et antal kunstværker, som anvendes til repræsentationsgaver i det indeværende år. Derudover figurerer et af Gentoftekunstnerens værker på årets julekort. 

Ellen Hyllemose Foto: Gentofte Kommune

Tilmeld dig vores nyhedsbrev