Direktør og forpagter af det historiske Slot nord for København, Bernstorff Slot, Kirsten Daell, kan den 1. februar 2019 fejre 10-års jubilæum, skriver Bernstorff Slot i en pressemeddelelse. Kirsten Daell overtog i 2009 forpagtningen af Slottet, som siden 1939 havde været anvendt af Beredskabsstyrelsen til bl.a. undervisning. På 10 år er det smukke 250 år gamle Slot blevet forvandlet til et velbesøgt møde- og konferencested, som hvert år tager imod en lang række mødegæster og danner ramme om mange private gæsters store familiebegivenheder. Direktørens fremtidsvisioner er, at åbne Slottet endnu mere op for borgerne i kommunen bl.a. ved at afholde en række forskellige kulturarrangementer. Siden 2017 har man kunne følge med i arrangementerne via Slottets eventkalender.

Da Kirsten Daell trådte ind i hotelbranchen, lå det ikke lige i kortene, at hun en dag skulle være slotsdirektør. Hun havde i en årrække arbejdet i postordrebranchen og havde på daværende tidspunkt overvejet, at drosle ned på aktivitetsniveauet. Dette blev dog langt fra tilfældet. Via en bekendt startede hun i 2002 på Schæffergården i Gentofte, hvor hun var i 6 år og sidenhen blev det til et års tid på Lisegården Hotel- og Kursuscenter i Liseleje.
I 2008 år læste hun i den lokale avis, at Bernstorff Slot skulle gå fra at være en statslig virksomhed til en kommerciel drevet virksomhed, og at ambitionerne for stedet var, at det skulle åbnes op og blive tilgængeligt for offentligheden. Og det blev startskuddet for en helt ny karriere for Kirsten Daell. I løbet af det næste års tid pågik forhandlingerne om forpagtningsaftalen om Slottet, som blev endeligt underskrevet i slutningen af 2008 med overtagelse den 1. februar 2009. Sidenhen er der tilføjet et søsterhotel til Slottet i Danmark; Hotel Dienstl Gut i Østrig, der ligger tæt på den slovensk/italienske grænse.

Bernstorff Slot skal spille en central rolle i lokalsamfundets kulturliv
Efter de første 10 år på Slottet, vil slotsdirektøren føre Slottet ind i næste fase. Slottet skal fortsat drives som et professionelt møde- og konferencested, der også danner rammen om mange private selskaber, men Kirsten Daell har et stort ønske om, at åbne Slottet endnu mere op for den lokale borger i Gentofte. Man har taget de første skridt i form af en række kulturelle events, som har haft stor tilslutning og opbakning hos lokalbefolkningen. Og også i det kommende år er der sat en række arrangementet på eventkalenderen – lige fra spændende madoplevelser, musikalske aftener, foredrag med aktuelle kunstnere og erhvervsfolk, mv. Drømmen er, også at tilføre kulturelle oplevelser til mødegæsterne, som en del af Slottes mødepakker.
Privat er 56-årige Kirsten Daell gift med Kurt Daell, parret er bosiddende i Holte.

Dit Gentofte siger tillykke.

Bernstorff Slot ligger i Gentofte nord for København. Det mere end 250 år gamle Slot ligger midt i den smukke Bernstorff Slotshave og har siden 2009 fungeret som hotel- og konferencecenter.
• 23 værelser
• Max konferencekapacitet er 100 personer
• Møder, konferencer og events kan afholdes i de smukke historiske rammer på selv Slottet og i moderne lokaler på Kavalergården, som ligger i tilknytning til Slottet
• Gratis WIFI
• Fri parkering tæt på Slottet

Bernstorff Slot kan dateres mere end 250 år tilbage i tiden og en af Europas tidligste bygningsværker i nyklassicistisk stil. Slottet blev i sin tid opført som sommerbolig for Grev Bernstorff og blev først et slot, da kronprins Christian VIII købte det. Kongefamilien benyttede Slottet som deres sommerbolig frem til 1939. I de kommende årtier har Slottet været anvendt som kontor for Beredskabsstyrelsen til deres befalingsmandsuddannelse. Først fra 2009 blev Slottet omdannet til det vi kender i dag, et moderne konferencecenter i historiske rammer. I dag anvendes Slottet til møder, konferencer, events, private fester og offentlige arrangementer.

Kirsten Daell Foto: Bernstorff Slot
Del på sociale medier

Skriv til Dit Gentofte

  Klik her
Holler Box