SOS skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om de norske fjelde:

Norge har i mange år været danskernes foretrukne skiferiedestination. De vinterlige forhold hos vores norske naboer skaber dog problemer for de danske bilister, som hvert år oplever en række udfordringer med deres biler. Det bekræfter en erfaren norsk autoredder fra SOS International.

Bil i de norske fjelde, foto: SOS

Vinterferien står for døren og for mange betyder det ski, sne og bjerghygge med familien. Hyggen bliver dog ofte spoleret, når familien skal starte bilen efter en uge i de norske fjelde. Tal fra SOS International viser, at en række simple forholdsregler vil kunne gøre køreturen lettere for de danske bilister.

– Det er mange af de samme assistancer, vi udfører for danskerne hvert år. Den mest klassiske assistance er stadig starthjælp, hvor bilens batteri har mistet spændingen. I højsæsonen sidste år udgjorde starthjælp alene halvdelen af vores assistancer i de store skiferieuger. Derfor anbefaler vi, at batteriet er fuldt opladt, når bilen parkeres ved ankomst. Desuden er der mange steder mulighed for at holde i opvarmet parkering. Det er i hvert fald en sikker løsning, forklarer Jan-Petter Schøyen, stationsleder hos SOS International i Oslo.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev