Nordea Fonden skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om livet i det fri:

I de kommende tre år fokuserer fonden massivt på at tilgodese projekter, der kan få flere danskere ud i det fri. Der er solid dokumentation for at naturoplevelser forebygger stress, siger tv-lægen Peter Qvortrup Geisling, der vil give børnen flere N-vitaminer.

Mad fra naturen, foto: Nordea Fonden

Uanset om man samler tang og urter ved stranden, kører på nye mountainbikespor i skoven eller lytter til historiske fortællinger langs den jyske vestkyst, så er det med til at fremme gode liv, fællesskab og aktivitet, som Nordea-fonden støtter.

Aktiviteterne ovenfor er allerede igangsat mange steder og kører i dag, men det er samtidig eksempler på aktiviteter, som Nordea-fonden gerne vil have flere af.

I de senere år er flere danskere i alle aldre søgt ud under åben himmel, og den udvikling booster fonden nu ved i de kommende tre år at støtte initiativer, som inspirerer flere til at søge ud i den nære hverdagsnatur.

“Fokusområdet skal få flere børn, unge og voksne til at udfolde sig i det fri, i den nære natur, hvor de bor eller dagligt opholder sig. Det handler om at øge bevidstheden om den nære natur og se muligheder i krattet, græsplænen, parken og søen,” siger Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen.

 

Del på sociale medier

Skriv til Dit Gentofte

  Klik her
Holler Box