Tryg Forsikring skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om indbrud:

Antallet af indbrud i Danmark falder fortsat. Således blev der begået færre indbrud i 2018 end året før. Sammenlignet med tidligere år er der blot tale om et lille fald på landsplan, men i nogle regioner faldt antallet af indbrud markant, blandt andet i Region Hovedstaden.

Siden 2011 er antallet af indbrud i privat beboelse i Danmark faldet kontinuerligt, og frem til 2018 gik det samlede indbrudstal fra cirka 45.000 til knap 29.000 årligt. Særligt de seneste år har kurven været kraftigt nedadgående, og alene fra 2013 til 2017 faldt indbrudstallet med cirka 30 procent. Men noget tyder på, at kurven er ved at flade lidt ud. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik blev der i 2018 nemlig kun begået cirka 1,3 procent færre indbrud i privat beboelse end året før.

“Det er et væsentligt lavere fald end for eksempel fra 2016 til 2017, hvor antallet af indbrud faldt med over 8 procent. Den kurs skulle vi gerne tilbage på. For selvom vi har ikke haft så få indbrud herhjemme siden 2005, er Danmark stadig et af de mest indbrudsplagede lande i Europa, og der sker langt flere indbrud per indbygger end hos vores naboer i Sverige, Norge og Tyskland,” siger Camilla Nielsen, der er forebyggelseschef i Tryg Forsikring, og fortsætter:

“Når det er sagt, så blev der begået knap 400 færre indbrud herhjemme i 2018 end året før. Så det er positivt. Enkelte regioner har været hårdt ramt, men andre regioner har oplevet store fald.”

8 procent færre indbrud i Region Hovedstaden

En af de regioner, der oplevede faldende indbrudstal i 2018, er Region Hovedstaden. Her blev der anmeldt 8 procent færre indbrud end året før. Faktisk er det den region i Danmark, der har oplevet størst fald i antallet af indbrud det seneste år.

Det er især kommunerne Halsnæs, Helsingør, Gentofte, Furesø og Ishøj, der kan juble over en stor nedgang i antallet af indbrud fra 2017 til 2018. I Helsingør og Ishøj blev der anmeldt henholdsvis 37 og 34 procent færre indbrud, og i Halsnæs faldt indbrudstallet med over 46 procent. I Gentofte og Furesø Kommune lå faldet på henholdsvis 33 procent og cirka 30 procent.

Til gengæld havde Københavns Kommune blot et fald på knap 6 procent, mens kommuner som Frederiksberg og Herlev oplevede stigninger på henholdsvis 19 procent og 29 procent. Det samme gælder for Egedal Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor indbrudstallet steg med henholdsvis 19 procent og cirka 6 procent fra 2017 til 2018.

Også hos Tryg oplevede man et stort fald i antallet af indbrud sidste år sammenlignet med året før. Dugfriske tal fra selskabet viser en nedgang på over 13 procent hos Trygs kunder.

“Vores tal kan godt afvige lidt fra det generelle billede, men så store forskelle plejer vi ikke at se. Det er svært at sige, hvorfor vi denne gang adskiller os så meget – årsagerne kan være mange. Men vi er stærkt repræsenteret i Region Hovedstaden, hvor indbrudstallet er faldet meget. Det kan være noget af forklaringen,” fortæller Camilla Nielsen og fremhæver, at Tryg i de seneste år også har arbejdet målrettet med forebyggelse og gennem det sidste års tid har øget sit fokus på området.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev