Gentofte Kommuneskriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om transport:

Nyt opgaveudvalg skal se på, hvordan Gentofte Kommune bedst udnytter fremtidens transportmuligheder til at komme trængsel, manglende p-pladser og CO2-udledning til livs.

Fremtidens transport ventes blandt andet at bringe selvkørende biler og busser, nye elektriske køretøjer, øget deleøkonomi – fra eje til leje – samt nye smarte services med sig, der gør det let at planlægge og købe sig til transport. Spørgsmålet er, om fremtidens muligheder også kan afhjælpe nutidens udfordringer i forhold til trængsel, mangel på p-pladser og udledning af CO2? Og hvordan med flere borgeres ønske om at kunne transportere sig fleksibelt fra A til B uden på forhånd at lægge sig fast på ét transportmiddel?

Det er nogle af de spørgsmål, som et nyt opgaveudvalg skal se nærmere på. Det ligger fast efter Kommunalbestyrelsens møde sidste mandag.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Karen Riis Kjølbye, glæder sig til at komme i gang:

– Med opgaveudvalget vil vi sikre, at vi som kommune er klar til at udnytte og understøtte potentialerne i fremtidens transportmuligheder, siger Karen Riis Kjølbye, og fortsætter:

– For eksempel tyder de nye og kommende transportformer på at være langt mere bæredygtige end de traditionelle og at de markerer et skifte, hvor rejsen fra A til B fremover vil kunne sættes fleksibelt sammen af forskellige transportformer. Det er muligheder som disse, vi skal gøre os klar til at udnytte.

Opgaveudvalget, der har fået navnet Fremtidens Transport, får til opgave at rådgive Kommunalbestyrelsen samt levere 2-3 innovative og realiserbare forslag, der kan testes af i praksis.

Ti borgere søges

Gentofte Kommune leder lige nu efter ti borgere, der sammen med fem medlemmer af kommunalbestyrelsen, har lyst til at sætte retning for kommunens fremtidige indsats på transportområdet. De ti borgere vil blive udvalgt efter en række kriterier, der skal sikre, at udvalget er bredt sammensat. Der er derfor både plads i opgaveudvalget til bilisten, cyklisten og til brugeren af elbils- og delebilsordninger med flere.

Interesserede borgere kan læse mere om opgaveudvalget og udvælgelseskriterierne på gentofte.dk/fremtidenstransport.

Opgaveudvalgets arbejde starter i juni 2019 og ventes afsluttet i april 2020, hvor opgaveudvalget præsenterer sine anbefalinger for Kommunalbestyrelsen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev