DN skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om frøposer:

Insekterne i Danmark mangler vilde blomster og planter for at overleve. Derfor samarbejder Danmarks Naturfredningsforening og Coop nu om at gøre danske haver mere insektvenlige med nye vildengsfrøposer i landets butikker.

Farverige vilde blomster skyder op, fuglefløjt fra den tidlige morgenstund og en rolig summen fra vilde bier. Det kan blive en realitet i mange danske haver med den nye vildengsfrøpose, som Danmarks Naturfredningsforening og Coop er gået sammen om at lave, for at sikre bedre levevilkår for insekter. De er generelt i tilbagegang på verdensplan, fordi de bl.a. mangler blomster og levesteder. Nu skal det blive nemmere for danskerne, at gøre deres haver mere attraktive for insekter, og i særdeleshed vilde bestøvere.

“Danmarks vilde bier og sommerfugle har det svært. Vores samarbejde om frøposer skal gøre det nemmere for os alle, at hjælpe insekterne, der hvor vi bor. Ved at udlægge et stykke af sin have eller lave altankasser med vilde blomster, så giver man insekterne en hjælpende hånd. Jeg har selv gjort min have vildere, og det rart med en have, der summer af liv”, siger præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.

Fra uge 14 bliver 10.000 frøposer sat på hylderne i alle Kvickly og SuperBrugsen butikker. I en frøblanding er der frø til at omlægge 12 kvadratmeter have til vildeng. Det betyder, at Danmark kan få 12 hektar mere insektvenlig natur, alene i dette forår.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev