En spions bekendelser

En spions bekendelser, foto: Gentofte Kino

Joan Stanley (Judi Dench) nyder i al stilfærdighed sin pensionisttilværelse i en idyllisk lille landsby. Pludselig banker den britiske efterretningstjeneste, MI5, pa døren, arresterer hende og begynder en række afhøringer. For Joan gemmer pa en helt utrolig hemmelighed: hun har været en af de mest indflydelsesrige spioner i historien. I 1930’erne er unge Joan (Sophie Cookson) fysikstuderende pa Cambridge University og hun forelsker sig hovedkulds i den attraktive russiske sabotør, Leo. Gennem Leo begynder Joan at se, hvordan verden balancerer på en knivsæg og må have hjælp til at redde sig selv, før det militære kapløb går amok. Da hun får job i et tophemmeligt atomforskningscenter, konfronteres Joan med et umuligt valg: Er du villig til at forråde dit eget land og dem du elsker for at redde verden?

Det vilde pæretræ

Det vilde pæretræ, foto: Gentofte Kino

Sinans store kærlighed til litteratur og drømmen om at blive forfatter sender ham tilbage til sin fødeby, da han som færdiguddannet beslutter sig for at forfølge sin drøm. I fødebyen, en lille tyrkisk landsby, kæmper han for at få skrabet penge sammen til at få udgivet sin første roman.

Sinan ligger hele sit hjerte og sjæl i projektet, men farens store spillegæld og familiens forventninger om at han skal blive lærer, er blot nogle af Sinans forhindringer på vejen mod at nå sin store drøm. I landsbyen går det op for ham, at han ikke længere er den samme, som da han forlod den. Han står ikke længere inde for dens traditioner og kultur, hvilket fører til en personlig indre kamp om at skille sig af med den.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev