Livets anden halvdel behøver ikke at være kedelig. Mange forbinder måske det med at blive ældre med færre oplevelser og mindre sjov. For nogle er pensionsalderen endda associeret med ensomhed og mindre aktivitet. Men sådan behøver det slet ikke at være. I Gentofte er der nemlig masser af gode muligheder for at nyde livet og få mange skønne oplevelser og erfaringer oppe i årene.

Læs med her og bliv klogere på, hvordan du får mere ud af byen som senior.

Få mere ud af naturen trods gangbesvær

Der er mange smukke og grønne naturområder i Gentofte, som kan nydes hele året rundt. For eksempel er Nymosen med sin varierede og flotte natur et ideelt sted at benytte på alle årets fire årstider.

Langt de fleste af stierne her er egnet til gangbesværede, så selv hvis du bruger stok, eller måske har behov for en kørestol for at komme rundt, er det muligt at nyde mange gode stunder med familie og venner i netop dette herlige naturområde.

Frivillighed i alderdommen – fordi der er så meget at give af
I Gentofte er der utroligt mange foreninger, og der er derfor virkeligt gode muligheder for at gøre noget godt for andre gennem frivilligt arbejde. Mange seniorer finder, at pensionsalderen kan være kedelig efter et langt og spændende arbejdsliv, og derfor kan frivilligt arbejde være en god måde at holde sig beskæftiget, samtidig med at du bidrager til et bedre nærmiljø i dit lokalsamfund.

En kaffepause. Foto: ABW

For eksempel kan du i Gentofte blive frivillig på botilbud for handicappede, i netcaféen på biblioteket, på plejehjem eller måske i forbindelse med arbejdsdage i børneinstitutioner.

Hvis du har mod på det, kan du også starte din egen klub eller forening, og for eksempel forsøge at udbrede viden om et fag, en hobby eller en kunstart som du er dygtig til. Det kunne blandt andet være at strikke, at male, at arbejde med keramik eller pileflet eller eventuelt arbejde med de lokalhistoriske arkiver. Det er stort set kun din egen virkelyst og evner, som sætter grænserne.

Nye venskaber og måske en date – sociale aktiviteter for seniorer i Gentofte
Som senior er der utroligt mange muligheder for at møde nye mennesker i Gentofte. Hvad end du søger nye bekendtskaber, venner, veninder eller måske en ny partner, så er der gode muligheder for at møde dem gennem nogle af de mange sociale aktiviteter, som finder sted i kommunen.
For eksempel findes der velbesøgte initiativer som de kommunale ældre-cafeer, hvor du kan spise sammen med andre seniorer, og sandsynligvis falde i snak med nye mennesker fra dit lokalområde. Måske kan du endda komme dine naboer ved på en anden måde, end du normalt gør.

Er du en aktiv senior, kan du også tilmelde dig nogle af kommunens mange tilbud om motion og idræt, som typisk går under navnet ’Sundhed og Seniorer’. Her er for eksempel tilbud om nærgymnastik, som foregår tæt på dit hjem, så transport ikke er en udfordring eller forhindring for at deltage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev