Tal fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af nytilkomne børn i Gentofte er det laveste i over ti år. En udvikling, der står i kontrast til udviklingen på landsplan.

I 2015 sendte DR tv-programmet ”Knald for Danmark” med henblik på at ruske op i danskerne, så de fik endnu flere børn.

Tal viste nemlig på daværende tidspunkt, at hvis vi – altså Danmark – skulle opretholde befolkningens nuværende størrelse, så skulle der vækst til i antallet af nyfødte børn. Helt præcist skulle danske par i gennemsnit få 2,1 børn mod de 1,7 børn, som tallet på landsplan lå på tilbage i 2015.

I rigtig mange byer rundt omkring i Danmark tyder det på, at man har taget opfordringen til sig. Her ses der nemlig en stigning i antallet af fødsler de seneste år. Sådan forholder det sig dog imidlertid ikke i Gentofte, hvor antallet af nyfødte er det laveste i over ti år.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik blev der i 2018 blot født 616 børn i Gentofte, hvilket er 60 færre end året forinden, og altså det laveste i over ti år. I 2007, hvor Danmarks Statistik startede indsamlingen af data om dette felt, var antallet af fødsler 816. Siden 2007 har antallet af fødsler aldrig nået samme høje antal, og med seneste optælling nåede man altså et hidtidigt lavpunkt.

Herunder følger en graf, der visualiserer udviklingen for alle de år, hvor Danmarks Statistik har ført regnskab antallet af fødsler i Gentofte.

Står i kontrast til udviklingen på landsplan

At antallet af fødsler i Gentofte er det laveste i over ti år spejler ikke den nationale tilstand, for på nationalt plan har antallet af nyfødte siden 2013 faktisk været støt stigende hvert år med undtagelse af et enkelt år, hvor der var lidt tilbagegang.

Hos netportalen babyhelp.dk, hvor de besøgende kan blive klædt på til de mange udfordringer, man møder som kommende samt nybagt forælder, følger man nysgerrigt med i udviklingen for antallet af fødsler, da portalens levebrød er nybagte samt kommende forældre.

Folkene bag portalen har en ganske god idé om, hvilke udfordringer der kan stå i vejen for at skubbe befolkningstilvæksten i vejret.

”Der kan ikke være nogen tvivl om, at folk i løbet af de seneste år er blevet væsentlig mere fokuserede på karrierelivet end førhen. Dette kommer også til udtryk ved, at gennemsnitsalderen for førstegangsfødende er blevet højere og højere. Det er nok ikke urealistisk, at nogle mennesker venter så længe med at prøve at få børn, at det simpelthen bliver for sent grundet det biologiske,” udtaler Casper Ellam Schou, hvorefter hans makker Jesper Nørskov Jensen overtager:

”Og så tror vi også bare, at flere og flere aktivt vælger børn fra. I dag er det ikke længere givet, at hovedformålet med livet er at føre arten videre og at stifte familie. Rigtig mange har nok i dem selv og oplever aldrig behovet for at videreføre deres generation.”

Hos Babyhelp.dk har man desuden samlet tal angående fødsler i Danmark for alle aktuelle danske byer samt hele landet, så hvis du er nysgerrig på, hvordan udviklingen i antallet af nyfødte ser ud andre steder end Fredericia, kan du få det samlede overblik her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev