Gentofte skriver bl.a. dette i sit nyhedsbrev om foyeren:

Siden 1983 har de originale gamle udstillingsskabe i bagerste foyer været gemt væk.

Udstillingsbilleder, foto: Gentofte Kino

I stedet har Gentofte Kino haft løbende galleri, og selvom vi i Gentofte Kino stadig værdsætter kunst, så er det tid til prøve noget nyt. Vi har derfor benyttet lukkeperioden her under Corona til at finde ud af, hvad der gemte sig bag pladerne, der i 37 år har dækket skabene til.

Der gemte sig de smukkeste gamle udstillingsskabe med snedkerskabte trærammer lige i Gentofte Kinos smukke funkisstil. Skabene var meget medtagede, men inde i skabene hang der stadig gamle filmplakater fra i 1983. For filmelskere som os er det som at gå på skattejagt og finde gammelt originalt guld.

Der hang både en gammel ’Far til Fire på Bornholm’ og en ’Indiana Jones’ plakat. Desværre ikke bevaringsværdige men uden tvivl film, der har skabt liv og glade dage i Gentofte Kino.
 
Vi er nu ved at sætte dem i stand og har gjort os virkelig umage for at genskabe de originale skabe. Når vi må åbne biografen, vil udstillingsskabene igen blive brugt til at fortælle historier om film, filmens verden, særarrangementer og filmens historie. Det bliver så flot, kan I tro, og vi glæder os sådan til at vise dem frem.

Vi håber, I alle kan klare jer igennem denne mærkelige tid. Som ugerne går stiger forventningsglæden til vi igen kan åbne svingdørene mod Gentoftegade 39.

Film skal ses i Gentofte Kino – og det glæder vi os til, vi kan gøre igen!

 De bedste hilsner fra hele personalet i Gentofte Kino

/Sune Lind Thomsen, Biografdirektør

Del på sociale medier

Skriv til Dit Gentofte

  Klik her
Holler Box