Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Gentofte i tidsrummet 2020/06/29-2020/07/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Overtrædelse af knivloven, Gentofte

Klokken 11.34 anmeldte en 73-årig mand fra Gentofte, at han på en tur rundt om Gentofte Sø klokken 11.00 var stødt på en mand, som fremstod truende og psykisk uligevægtig, og som havde en mindre kniv på sig.

Klokken 12.36 anmeldte en 17-årig kvinde fra Gentofte ligeledes, at hun klokken 11.45 nær Gentofte Station var blevet antastet af en mand, som havde fremstået ubehagelig, ligesom han havde fulgt efter hende i et kort stykke tid, imens hun havde prøvet at ryste ham af.
En patrulje blev sendt til området, og klokken 13.08 blev en 30-årig mand, der passede til de enslydende signalementer afgivet af de to anmeldere, pacificeret af patruljen på Gentoftegade/Kildeskovvej.
På den 30-årige blev der fundet en urtekniv, og han blev derfor taget med på politistationen, sigtet for overtrædelse af knivloven.

Brand, Gentofte

Klokken 15.23 blev det anmeldt, at der var røgudvikling i en etageejendom på Sognevej. Politi, sundhedsvæsen og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor der kom røg fra en enkelt lejlighed. Beboeren i lejligheden havde selv fundet ud, og hun blev efterfølgende tjekket af personalet i ambulancen, mens der blev luftet ud i lejligheden.

Tricktyveri, Gentofte

Klokken 15.01 anmeldte personalet fra Circle K på Kildegårds Plads, at to mænd netop havde begået tricktyveri. De to mænd havde bedt om at få cigaretter for cirka 3.000 kroner, men da de skulle betale for varerne, løb de med dem.

De to mænd beskrives som:
A: Mand, dansk af udseende, 25-30 år, 182-183 cm høj, muskuløs af bygning, hvid i huden, med lyst kort hår. Talte dansk.
B: Mand, dansk af udseende, 25-30 år, 180 cm høj, spinkel af bygning, hvid i huden, med brunt kort hår og kort fuldskæg.

Overtrædelse af knivloven, Klampenborg

Klokken 15.24 blev en 18-årig mand fra Søborg visiteret ved en rasteplads nær Bellevue Strand. På hans person blev der fundet en kniv med en bladlængde på 12,5 cm, og den 18-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven, idet det ikke blev vurderet, at han havde et anerkendelsesværdigt formål til at have den på sig.

Tyveri af cigaretter, Charlottenlund og Nærum

Klokken 13.30 anmeldte personalet fra Q8 på Fredensvej, at to mænd netop havde været inde i forretningen og bedt om 10 kartoner cigaretter, men da de skulle betale, stak de af med cigaretterne uden at betale for dem.
Samme type anmeldelse tikkede ind klokken 13.37 fra Q8 i Nærum, som netop havde haft besøg af de to mænd. Her var udbyttet også 10 kartoner cigaretter.
De to var kørende i en sort Audi A6, og Nordsjællands Politi skal nu blandt andet gennemse videoovervågningen fra de to tankstationer.

Færdselsuheld, Klampenborgvej

På Dyrehavevej i krydset ved Strandvejen skete der klokken 18.33 et færdselsuheld. En 18-årig mandlig bilist fra Hellerup kom kørende ad Strandvejen i nordgående retning og skulle svinge til venstre ad Dyrehavevej. I forbindelse med svinget blev han blændet af solen og påkørte en 28-årig kvindelig cyklist fra København, som kom cyklende i sydgående retning ad Strandvejen.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade, men cyklisten blev for en sikkerheds skyld kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

Den 18-årige blev efterfølgende sigtet for ikke have overholdt sin vigepligt.

Indbrud i lejlighed, Charlottenlund

Klokken 19.47 blev det anmeldt, at en kvinde mellem klokken 16.00 og 16.30 henvendte sig til en 73-årig kvindelig beboer i en lejlighed på Blidahlund. Kvinden forklarede, at hun skulle skrive en besked til underboen, men at hun var ordblind og derfor havde brug for hjælp til at skrive beskeden. Kvinden fik herefter mast sig længere ind i lejligheden, inden beboeren kunne få hende ud derfra igen.

Den 73-årige henvendte sig efterfølgende til underboen, som ikke kendte kvinden, og det formodes derfor, at der kan være tale om et forsøg på tricktyveri.

Der er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

Tricktyverier, Humlebæk, Helsingør, Holte, Dyssegård og Virum

Onsdag indløb der fire nogenlunde enslydende anmeldelser om tricktyverier, hvor en mand havde stjålet smartphones fra forskellige skønhedssaloner.

Klokken 14.57 anmeldte en 35-årig kvinde, at en mand kort forinden havde været inde i Enigma Hair i Humlebæk og fremvise en seddel med nogle spanske gloser på, imens han havde sagt “maling, maling”. Da han efterfølgende havde forladt stedet, opdagede anmelderen, at en smartphone, der havde ligget på et bord, nu var væk.

Klokken 15.17 indløb der en lignende anmeldelse fra Nail Palace i Helsingør, og det er nærliggende at tro, at gerningsmanden er den samme som i ovenstående hændelse fra Humlebæk. Gerningstidspunktet var i dette tilfælde klokken 15.10.

Klokken 16.36 blev det også anmeldt fra Munja Wellness i Holte, at en mand netop havde været inde og stjæle en smartphone ved brug af samme trick.

Klokken 17.35 blev det anmeldt, at samme fremgangsmåde var blevet benyttet klokken 14.00 i Salon Tina-P på Søborg Hovedgade, hvor udbyttet var en smartphone, og klokken 21.26 blev det ligeledes anmeldt, at en mand havde været forbi Hairstyle i Virum klokken 17, og også her manglede der en smartphone, efter hans besøg.

Manden beskrives af vidnerne som:
Mand. Udenlandsk af udseende. 25-35 år. 175-185 cm. Kropsbygning: Spinkel til almindelig. Hudfarve: Brun. Hårlængde: Kort. Yderligere kendetegn: Overskæg og skægstubbe på halsen. Talte: Engelsk samt spansk eller portugisisk.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

På Klampenborgvej ved Enghavevej skete der klokken 19.39 et solofærdselsuheld, da en 23-årig mandlig motorcyklist fra Charlottenlund mistede herredømmet over sin motorcykel og påkørte et autoværn. Der slet ikke umiddelbart større personskade ved uheldet, men den 23-årige blev for en sikkerheds skyld kørt til tjek på hospitalet med ambulance.

Ved uheldet skete der et større dieselspild, hvorfor brandvæsnet blev rekvireret til oprydning deraf.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Gentofte

Klokken 11.20 var en narkohund på visit ved et fællesområde ved en ejendom på Baunegårdsvej. I fællesområdet blev der fundet 12 hampplanter, og en 75-årig mand erkendte i den forbindelse, at planterne var hans, ligesom der også blev fundet en mindre mængde hash på mandens bopæl, hvorfor han blev sigtet efter lovgivningen om euforiserende stoffer.

Blotter, Charlottenlund

Klokken 13.01 blev det anmeldt, at der 12.55 havde været en mandlig blotter på spil nær Skovgårdsskolen, som var løbet fra stedet ad Skovgårdsvej mod Klampenborgvej. En patrulje blev sendt til stedet, men manden blev ikke udfundet. Han beskrives som: Mand, østeuropæisk af udseende, 30- 37 år, 165 cm, spinkel af bygning, hvid i huden, med brunt kort hår, usoigneret.

Besiddelse af stoffer, Gentofte

På parkeringspladsen ved Mesterlodden blev fire unge mænd klokken 20.55 truffet af en patrulje. Ved visitation blev den ene, en 27-årig mand fra Gentofte, fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han blev sigtet for.

Butikstyveri og cykeltyveri, Charlottenlund

Klokken 20.33 anmeldte personalet fra Fakta, at de tilbageholdt en mandlig butikstyv, der havde forsøgt at stjæle varer for 128 kroner.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 54-årig mand uden fast adresse blev sigtet for forholdet. Da manden samtidig var i besiddelse af en dyr racercykel uden stelnummer, hvis oprindelse han ikke kunne gøre rede for, blev han ligeledes sigtet for cykeltyveri, og cyklen blev beslaglagt.

Sluttelig var manden efterlyst af Københavns Politi, hvorfor han blev overdraget til dem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev