Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Gentofte i tidsrummet 2020/07/13-2020/07/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbrud i blomsterforretning

Hellerup: Mellem lørdag klokken 16.00 og mandag morgen klokken 08.30 har der været indbrud i Helle for Blomster på Strandvejen. Tyven har knust en rude i butikkens indgangsdør og har herefter stjålet et kontant pengebeløb.

Jakke stjålet

Hellerup: En 50-årig udenlandsk mand fik mandag ved middagstid stjålet sin jakke fra en bænk på Strandvejen, hvor han havde siddet og spist. Manden glemte jakken, da han gik fra stedet, og da han kom tilbage 10 minutter senere, var jakken, der blandt andet indeholdt en pung med valuta, kørekort og kreditkort væk.

Prøvekørte cykler – og kom ikke tilbage

Holte/Hellerup: Der er formentlig tale om den samme gerningsmand, som mandag klokken 11.15 besøgte Da Vinci Cykler på Kongevejen i Holte og klokken 12.40 Trek Bicycle Store på Strandvejen i Hellerup. I forretningerne bad han om at prøvekøre henholdsvis en mountainbike af mærket Specialized Epec Conp og en cykel af mærket Trek Top Fuel. I den ene butik afleverede manden et udenlandsk kørekort og i den anden lagde han et udenlandsk id-kort, inden han tog cyklerne ud på prøvetur. Men da han nogle timer senere ikke var vendt tilbage, blev han fra begge butikker meldt til politiet for tyveri. Manden beskrives som østeuropæisk af udseende, 30 år, 195-200 cm høj, almindelig af bygning, hvid i huden med brunt eller rødligt karseklippet hår. Han talte engelsk og var iført shorts, lys/hvid t-shirt og klip-klappere.

Stjal mønter fra spillemaskine

Klampenborg: Fire drenge på henholdsvis 13, 15 og 15 år fra Gentofte samt 14 år fra Farum blev mandag aften klokken 19.30 taget for tyveri af mønter fra en spillemaskine på Bakken. De to 15-årige blev sigtet for tyveri og for alle fire gælder det, at deres forældre samt de sociale myndigheder er blevet underrettet om sagen. De fire drenge blev endvidere bortvist fra Bakken og må ikke komme derud igen resten af året.

Kørte uden kørekort

Charlottenlund: En 56-årig mand fra Nakskov blev klokken 01.20 natten til tirsdag standset, da han kom kørende i bil ad Jægersborg Allé. Da manden ikke havde noget kørekort, blev han sigtet for kørsel uden førerret.

Kvinde frarøvet taske med svømmeudstyr

Klampenborg: To maskerede mænd frarøvede tirsdag morgen klokken 06.42 en taske med diverse svømmeudstyr fra en 45-årig kvinde fra Brønshøj. Røveriet skete på Strandvejen, hvor de to mænd truede kvinden med pistollignende genstande, hvorefter de gik i retning mod Circle K-tanken og videre til Klampenborg Station, hvor de formentlig tog toget i nordlig retning. De to mænd beskrives som A: mand, ca. 170-180 cm høj, slank af bygning, talte dansk, iført sort sweatshirt, sorte bukser/jeans samt en klovne- eller spøgelsesmaske. Han medbragte en sort pistollignende genstand, muligvis en attrap. B: mand, ca. 185 cm, slank af bygning, talte dansk, iført sort sweatshirt, sorte bukser/jeans samt en klovne- eller spøgelsesmaske. Han medbragte en sort pistollignende genstand, muligvis en attrap.

Indbrud i privat beboelse anmeldt til Nordsjællands Politi 20. – 21. juli 2020

Rude forsøgt knust ved børnehave, Hellerup

Klokken 23.09 observerede en 27-årig beboer fra området, at to hætteklædte mænd gik og lyste med lygter ind ad vinduerne ved i en børnehave på Margrethevej, mens en bil holdt tændt ude foran på vejen. Det fandt beboeren noget mistænkeligt, hvorfor han ringede til politiet. Patruljer kørte til stedet, hvor de to mænd i mellemtiden var forsvundet. Det kunne dog konstateres, at en rude var forsøgt knust på stedet, om end der ikke var sket nogen indstigning.

De to hætteklædte mænd blev ej heller ved en efterfølgende rundering i området udfundet.

Uro og uorden, Hellerup

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 00.19, skabte en mindre gruppe mænd uro på Ellemosevej, idet de løb rundt på gaden og råbte højt og skændtes. En patrulje kørte dertil, hvor de traf fire unge mænd svarende til beskrivelsen fra anmeldelsen. Det kunne ikke konstateres, at der skulle være foregået noget kriminelt, men efter at patruljen havde registreret mændenes generalia, blev de bedt om at ikke at skabe mere uro samt forlade stedet.

Indbrud i supermarked, Dyssegård

Klokken 03.36 blev det anmeldt, at der var indbrud i Lidl på Vangedevej. Patruljer kørte til stedet, hvor de konstaterede, at hoveddøren var blev trykket ind ved spark eller lignende, og at røgkanonen var gået. Gerningsmændene var dog ikke længere på stedet, og de var ej heller at finde i området. Der var fra stedet ikke umiddelbart stjålet noget, men gerningsmændene havde formentlig forsøgt at stjæle cigaretter.

 

Indbrud anmeldt i privat beboelse i Nordsjællands politikreds den 17.-20. juli 2020

Indbrud, Charlottenlund

Ifølge en anmeldelse, der indløb klokken 11.25 var der klokken 02.30 indbrud i Ordrup Fysioterapi og Sportsklinik på Hyldegårds Tværvej. Indstigningen var sket via et opbrudt vindue ind til en træningssal. Gerningsmanden stjal ikke umiddelbart noget fra stedet. Han beskrives som:

Mand, 170-180 cm, 30-40 år, kraftig af bygning, brun i huden med kort mørkt hør. Iført lys trøje med lynlås, camouflagebukser og mørke sko.

Røveri, Kgs. Lyngby

På Jernbanepladsen foran 7/Eleven blev tre unge mænd klokken 02.14 udsat for røveri med kniv begået af en kvinde og to mænd. På stedet blev to af de forurettede, en 18-årig fra Hellerup og en 19-årig fra Lyngby, frarøvet deres punge, der også blev stjålet to mobiltelefoner fra dem. Herefter forsvandt gerningsmændene fra stedet i retning imod Ulrikkenborg Plads.

Patruljer kørte dertil for at lede efter gerningsmændene, som dog ikke var at finde i området.

Gerningsmændene beskrives således:

A: mand, 20-25 år, ca. 180 cm, almindelig af bygning, tilbagestrøget hår, hvid i huden. Iført mørkegrå trøje og kørte på cykel.

B: mand, 20-25 år, 180-185 cm, spinkel af bygning, brun i huden, med tatovering på halsen og modermærke på undersiden af hagen. Kørte på en knallert. I besiddelse af en foldekniv.

C: pige, 20-25 år, ca. 170 cm, sort hår i en hestehale. Iført sort tøj og kørte på en sort knallert.

Hærværk, Hellerup

Klokken 13.21 blev det anmeldt, at en bil holdende i p-kælderen ved Waterfront imellem klokken 11.30 og 13.15 havde været udsat for hærværk, idet den var blevet oversprøjtet med en ildelugtende væske og dernæst overdrysset med papir.

Mistænkeligt forhold, Gentofte

Klokken 07.43 anmeldte en forbipasserende borger, at der ved Hundesømosen lå en buket blomster på jorden, ligesom der var nogle fodspor fra blomsterne, der ledte ned til vandet. Den forbipasserende frygtede derfor, at en person havde gjort skade på sig selv, hvorfor han kontaktede politiet.

Politi og beredskab blev sendt til området, hvor blandt andet politiets hunde samt en drone undersøgte forholdene nærmere, men da der blev kigget nærmere på fodsporene, kunne det konstateres, at de også ledte væk fra vandet igen. Da der samtidig ikke blev fundet andre spor, der kunne indikere, at der var sket nogen noget, forlod myndighederne stedet igen klokken 09.46.

Forsøg på indbrud, Hellerup

Klokken 09.48 blev det anmeldt fra en frisørsalon på Strandvejen, at der imellem mandag klokken 18.15 og tirsdag klokken 09.48 havde været indbrud, idet døren var blevet opbrudt. Det var på tidspunktet for anmeldelsen ikke blevet opgjort, om der var blevet stjålet noget.

Indbrud, Hellerup

Klokken 08.03 blev det anmeldt fra en fodklinik på Strandparksvej, at der i weekendens løb havde været indbrud, idet en eller flere ukendte gerningspersoner havde ødelagt en ventilation i en rude, hvorfra de havde skaffet sig adgang. Der var ikke blevet stjålet noget under indbruddet.

Indbrud, Hellerup

Klokken 08.53 blev det anmeldt fra butikken Søstrene Nygaard, at der imellem søndag klokken 18.00 og mandag klokken 08.45 havde været indbrud. Her havde en eller flere ukendte gerningsmænd opbrudt hoveddøren, hvorefter de havde stjålet værdier for nogle tusinde kroner.

Indbrud, Charlottenlund

Klokken 09.33 blev det anmeldt fra forretningen Frisør Katrina Bakker, at der imellem lørdag klokken 17.00 og mandag morgen havde været indbrud, idet en eller flere ukendte gerningspersoner havde brudt døren op og tiltvunget sig adgang. Der var umiddelbart ikke blevet stjålet noget.

Grundet ensartetheden i fremgangsmåden ved de tre ovenstående hændelser kan det ikke afvises, at der er sammenhæng imellem de tre indbrud.

Indbrud i forretning, Jægersborg

Klokken 12.18 blev det anmeldt, at der imellem lørdag klokken 18.00 og søndag klokken 12.00 havde været indbrud i butikken Stephen Clante på Jægersborg Allé. Her havde en eller flere ukendte gerningspersoner knust en rude i hoveddøren, hvorefter de havde stjålet en meget lille mængde kontanter.

Gerningsmænd forsøgte at stjæle fælge fra bil, Klampenborg

På Schimmelmannsvej vågnede en 45-årig mandlig beboer klokken 00.33 ved, at alarmen fra hans bil gik i gang. Han kunne efterfølgende konstatere, at et ukendt antal gerningsmænd havde forsøgt at stjæle fælgene fra bilen ved brug af en donkraft. Dette var dog ikke lykkedes for dem, og de flygtede fra stedet, da bilens alarm gik i gang.

En patrulje kørte til stedet og kiggede efter mulige gerningsmænd, men der blev ikke truffet nogen, som kunne sættes i forbindelse med hændelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev