Selvom vi i Danmark har en udbredt investeringskultur, er der stadigvæk en stor procentdel af den voksne danske befolkning, som aldrig kommer i gang med at investere eller som kommer for sent i gang med at investere. Heldigvis er det blevet nemmere end nogensinde før at komme nemt og sikkert i gang med at investere. Læs her hvad det vil sige at oprette en aktiesparekonto, og hvorfor det er en god idé.

Undgå at miste din formues værdi
I dag er der stadigvæk mange danskere, der har masser af penge stående på opsparingen, og selvom det naturligvis er en dejlig fornemmelse at kunne åbne sin netbank og se, at der står en masse penge på kontoen, så ville det være endnu bedre, hvis man kunne vide sig sikker på, at pengene ikke mister deres værdi.

Desværre er det sådan med penge, at værdien ændrer sig. Takket være den proces, vi kalder inflation, så falder pengenes værdi. Prisen på varer og andre goder stiger over tid, og når priserne stiger, så kan man ikke længere købe de samme ting for den samme mængde penge, som man kunne engang. Det er blandt andet derfor, at investering er et relevant og oplagt alternativ til den klassiske opsparingskonto.

Investering er en måde at sikre sin formues værdi på. Der er mange måder at investere på, og der er mange forskellige ting, man kan investere i heriblandt værdipapirer. Blandt de forskellige typer af værdipapirer er det stadig mest almindeligt at investere i aktier. Aktier er samtidig noget af det simpleste at handle med, særligt hvis man opretter en aktiesparekonto.

Aktiesparekontoen; Det smarte alternativ til at have opsparingen stående i banken
Som begynder kan det være svært at finde rundt i aktiemarkedet, men med aktiesparekontoen er det blevet meget lettere at komme i gang med at investere.

Aktiesparekontoen er en ny og nemmere måde at investere på. Med en aktiesparekonto står udbyderen nemlig for alt vedrørende eksempelvis afkast og indberetning til SKAT, hvad de færreste måske ved er, at man skal betale skat af et positivt afkast på aktier. Den smarte ved en aktiesparekonto er samtidig, at skatten på afkastet er lavere end ved andre former for investering. Med en aktiesparekonto kan du altså nøjes med at betale mindre i skat af afkastet, end hvis du investerer uden en sådan konto.

En aktiesparekonto fungerer på mange måder ligesom en børneopsparing, hvor man har en almindelig konto med et kontant indestående, som er tilknyttet et værdidepot. Lige så snart man investerer sine penge i stedet for at have dem stående på kontoen, så er der sandsynlighed for et positivt afkast. Lader man derimod pengene stå på kontoen, så risikerer man, at værdien falder, og derudover er det tæt på ingenting at tjene på at have pengene stående.

Mange danskere har allerede oprettet en aktiesparekonto
En oversigt fra Finans Danmark viser, at mange danskere allerede har oprettet en aktiesparekonto.
I udgangen af maj måned i år, var der blevet oprettet 72.000 aktiesparekonti, og har man i betragtning at aktiesparekontoen trådte i kraft i januar 2019, så er tallet faktisk ret imponerende. 72.000 danskere har altså samlet sig mod til at komme i gang med at investere.

Udover personlige fordele så er investering også til fordel for markedsøkonomien, da det bidrager til øget vækst. Der er altså masser af gode grunde til at komme i gang med at investere, og det er heldigvis aldrig for sent.

Aktiesparekontoen er en ny og nemmere måde at investere på. Pressefoto.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev