Dette indhold er sponsoreret

Roadtrips og kør-selv-ferie i Danmark har det seneste år været en populær sommerferieaktivitet for mange danskere, og det har inspireret mange andre danskere til at gøre det samme. Det at skulle lige på roadtrip eller kør-selv-ferie kan dog virke uoverskueligt, da der er så meget man skal have planlagt og gjort klar inden man kan tage afsted. Hvis ikke man har en autocamper kan man blandt andet ikke bare sove hvor man vil, og det kan være en træls oplevelse at sove på en rasteplads i bilen. Hvis ens køb af bil har medført at man ikke har den mulighed skal man finde ly for natten.

Man kan i denne artikel læse om hvilke gode steder man kan besøge på Sjælland, hvis man vælger at planlægge en roadtrip på den store danske ø.

Solrød strand – godt bademiljø og lækkert mad
Man forlader Gentofte med vinden i håret og solen i ryggen. Turen går mod går syd på, hvor man kører udenom morgentrafikken mod København, og forlader hovedstadsområdet med et smil på læben. Man er på vej mod Solrød Strand. Solrød Strand er en hyggelig lille by ud for Køge Bugt, som ligger i Sydvest Sjælland.

Solrød Strand er en af de byer, som er kendte for at have et godt havnemiljø, dermed gode bademuligheder for dig og familien, og gode gastronomiske oplevelser. Byen er perfekt at tage til når man er på roadtrip, da man kan bruge hele dagen i byen og overnatte hos en af de mange lokale hostels eller hoteller. Man har også muligheden, hvis man er heldig at finde et sted, slå sit telt op og sove der over natten. Solrød strand er et dejligt sted at være.

Roskilde – vikingemuseet og hyggeligt bymiljø
En af de byer, som ofte står i skyggen af mange af de helt store byer er Roskilde. Roskilde står sågar også i skyggen af sig selv, da mange ikke ser byen for andet end dens populære festival. Roskilde er en by, der har meget at byde på, specielt når man er besøgende på en roadtrip. Roskilde er byen, hvor Danmarks største vikingemuseum er opsat. Stedet kan fortælle dig og familien om hvordan vores historie for mange hundrede år siden var. Hvordan vikingerne levede, plyndrede og overlevede i et helt anderledes samfund. Det er spændende og kan være hård kost, som kan sætte livet lidt i perspektiv.

Når man er færdig med vikingemuseet kan man tage et smut ind i indre by, hvor livet altid er opløftende og friskt. Roskildes bymiljø er ulig mange andre, og der er en stemning som er helt speciel.

Hillerød – Frederiksborg slot
Det er ikke en rigtig roadtrip rundt i det sjællandske landskab uden et besøg på et af de mange smukke slotte. Frederiksborg slot er et af de slotte, som man sent vil glemme. Slottet står smukt i Hillerød, og er opført i hollandsk renæssancestil. Ironisk nok fordi, at Christian d.4 rev det meste af slottet ned for mange hundrede år siden, og genopførte slottet i den stil. Renæssance betyder ‘genfødsel’, og det er der joken består i.

Når man har besøgt Hillerød kan man tage et smut forbi en lille sjællandsk ø ved navn Orø.

Orø – værd at besøge
Midt i Sjælland ligger en lille ø ved navn Orø. Orø er ikke stor af størrelse ej eller af indbyggere. Det fantastiske ved Orø er at man kan mærke den specielle stemning sekund man åbner vinduerne efter man er ankommet. Der er en anden fornemmelse på vejen og vinden klinger anderledes til huden. Det er hele charmen ved de små øer, og det gør at man får sat sine fastlands-tanker i perspektiv. Der er fine muligheder for overnatning på Orø.

Et godt råd til roadtrippen
Et af de bedste råd når man skal på roadtrip – både for at gøre turen billigere, men også for behagelighedens skyld – er at medbringe mad til turen. Hvis man skal være afsted mange dage kan man med fordel bage en masse lækkert, og medbringe det i en fryseboks eller køletaske. På den måde kan man hurtigt og nemt få en snak på turen ud at skulle betale dyre domme for noget mad.

Man forlader Gentofte med vinden i håret og solen i ryggen. Turen går mod går syd på, hvor man kører udenom morgentrafikken mod København, og forlader hovedstadsområdet med et smil på læben. Foto: ABW

Tilmeld dig vores nyhedsbrev