Omdrejningspunktet for særudstillingen er københavnermaler nummer ét, Paul Fischer. Fra omkring år 1900 blev han kendt for sine malerier af elegante kvinder, stolte fiskerkoner, ranke gardere og andre, der færdedes på byens gader og stræder. Med Københavns Museums genåbning tirsdag den 26. maj kan man igen opleve både sjældent udstillede malerier og Fischers plakatkunst samt egne fotografier af datidens København. Museet har arbejdet på højtryk for at få aftaler på plads med udlånerne af en række værker, som lykkeligvis har udvist stor forståelse, så udstillingen nu kan opleves frem til 30. november 2020.

Foto: Anne Beth Witte, Dit Gentofte

”Særudstillingen om Paul Fischer er i den grad en kærlighedserklæring til København. Han skildrede København og københavnerne fra de bedste sider, og har man ikke tabt sit hjerte til vores hovedstad i forvejen, har man det stensikkert, når man forlader udstillingen. Derfor er jeg helt vildt glad for, at vi har mulighed for at forlænge udstillingen, så endnu flere – trods en lukkeperiode – kan nå at opleve den særlige stemning på udstillingen og på resten af museet,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Mange kender Paul Fischer som kunstmaler. Men gennem sit lange produktive liv var Fischer også en uhyre aktiv bladtegner og plakatkunstner. Ud over en række smukke oliemalerier af København præsenterer Københavns Museum også et udvalg af Fischers billeder til bøger og blade – de fleste har aldrig været udstillet før. Fischer var heller ikke bange for at tage tidens nye massemedier i brug. Han omsatte gladeligt sine malerier til postkort og bladtegninger og kastede sig fordomsfrit over reklameplakaten som kunstnerisk medie. Med sine mange postkort, plakater og billeder i blade lykkedes det Paul Fischer at nå ud til hele Danmarks befolkning. Han var desuden en af de første danske kunstnere til at tage fotografiet til sig og bruge det i sin kunst. Ved sin død i 1934 havde Fischer taget over 5.000 billeder, og et bredt udvalg er med i udstillingen, hvor man kommer helt tæt på Fischers brug af fotoapparat som skitsebog.

Udstillingen Paul Fischer – Byen i det bedste lys, der ved museets åbning i februar var et tilløbsstykke, skulle ellers være lukket i juli. Dit Gentoftes fotograf, Anne Beth Witte, var på besøg og fik en fantastisk og inspirerende rundvisning af Presse- og kommunikationsansvarlig, Jesper T. Møller. Se lidt af billederne her og skynd dig forbi inden udstillingen slutter. 

Læs mere her. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev