De lavere temperaturer får rotter til at søge mod danskernes hjem, og sidste års milde vinter og det lune forår gør, at bestanden er ekstra høj, lyder det fra skadedyrsekspert.

Rotter søger ind, foto: Rentokil

Rotterne begynder i disse uger at blive desperate efter varme, vand, mad og steder at skjule sig, efter at efteråret for alvor har sat ind. Derfor søger de nu inden døre, siger Claus Schultz, der er formand for brancheforeningen for skadedyrsfirmaer og teknisk chef i Rentokil.

”Det er lige nu, man skal være særlig opmærksom, hvis man ikke vil risikere at få besøg af rotter. Nu er selv majsmarkerne høstet, og det bliver sværere og sværere for rotterne at finde føde og at gemme sig i naturen, som vinteren skrider frem. Det gør dem utrygge og får dem til at søge mod bygninger, i første omgang særligt i nærheden af marker, moser og natur, hvor de normalt befinder sig,” siger Claus Schultz fra Rentokil Skadedyrsbekæmpelse.

Bestanden af rotter er høj i år på grund af den seneste milde vinter og det lune forår, der samlet set har givet perfekte forhold for at rotter har kunnet overleve og formere sig i stor stil.

”Vi har allerede rigtigt travlt med at bekæmpe rotter, både hos private og i virksomheder, og antallet af anmeldelser vil formentlig kun stige i de kommende måneder, hvor det bliver køligere, og rotterne i stigende grad bliver desperate,” siger Claus Schultz.

Fjern rottegodbidderne fra haven
Det er en god idé at tage sine forholdsregler og gøre hus og hjem klar til kulden, hvis man vil undgå et uønsket visit.

”Det er en rigtig ubehagelig oplevelse at have haft rotter i sit hjem. Folk er ofte meget rystede, og det er forståeligt nok. Rotter er store, ulækre og kan være bærere af sygdomme, som de spreder ved at dryppe urin alle vegne,” siger Claus Schultz fra Rentokil Skadedyrsbekæmpelse.

Han råder folk til at rydde op i haven og fjerne al nedfaldsfrugt, da det er lokkemad for de lodne væsner. Samtidig er det også en god idé at tætne revner, sprækker og huller i huset, da rotter kan trænge ind gennem et hul på størrelse med en to-krone.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev