Insekter som en kilde til protein i artstilpasset hundefoder?

Hunde er semi-kødædende. For at imødekomme deres naturlige ernæringsmæssige behov og undgå fordøjelsesproblemer, bør deres foder derfor hovedsageligt indeholde animalsk fedt og proteiner.

Men der findes også et andet alternativ, som virksomheden Bellfor viser med en del af sit sortiment. I stedet for kød, såsom kylling eller lam, anvender de insektprotein fra larverne fra den sorte soldaterflue.

Er insekter en komplet erstatning for kød?

Bortset fra det faktum, at insekter er alt andet end almindelige i mad, i det mindste i Europa, vil mange hundeejere sandsynligvis spørge sig selv, om den usædvanlige kilde til protein overhovedet er velegnet som en fuld erstatning for kød.

Når alt kommer til alt, bør hundefoder ikke kun fylde den firbenede vens mave, men også forsyne den med alle de nødvendige næringsstoffer i den rigtige mængde.

I princippet er bekymringer i denne sammenhæng imidlertid ubegrundede. På den ene side indeholder insektprotein alle de aminosyrer, der er essentielle for hunde, og på den anden side har undersøgelser vist, at foderets fordøjelighed let kan følge med almindelige sorter, såsom kylling.

For hunde resulterer fodring med insektbaseret hundefoder ikke i nogen ulemper, så nysgerrige ejere kan turde skifte uden tøven.

Insektprotein er allergivenligt

Insektprotein har en stor fordel, der betaler sig især for ernæringsfølsomme hunde. Da insekter hidtil næsten ikke har spillet nogen rolle som en ingrediens i hundefoder, er det protein, der fås fra dem, allergivenligt.

Hundefoder med insektprotein er derfor ideel til dyr, der lider af foderallergi eller generelt har problemer med at tåle af deres foder.

Sammenlignet med hydrolyseret protein, som ofte bruges til allergifoder, har insektprotein en fordel med hensyn til kvalitet og er derfor et reelt alternativ, som hundeejere absolut bør overveje.

Insekter og miljøet

Moderne stordrifts dyrehold har længe haft ry for at forurene miljøet massivt og bidrage til klimaændringer. Ved at skifte til hundefoder med insektprotein kan dette problem i nogen grad modvirkes.

For sammenlignet med kvæg eller svin kræver insekter betydeligt mindre plads. Derudover producerer de ikke metan og er også ekstremt sparsomme med hensyn til deres foder.

Hvis du sætter pris på bæredygtighed, når du køber hundefoder og samtidig ikke vil gå på kompromis med forsyning af næringsstoffer til din firbenede ven, så er insektprotein det rigtige valg.

Insektbaseret hundefoder fra Bellfor

En producent, der har brugt insekter som proteinkilde i hundefoder i flere år, er familievirksomheden Bellfor.

Bellfor Logo

Det, der i 2016 startede med to typer insektbaseret tørfoder, er for længe siden blevet en vigtig del af sortimentet. I dag omfatter Bellfors sortiment omkring 30 forskellige produkter, der indeholder insektprotein eller insektfedt.

Disse omfatter:

● Tør- og vådfoder
● Naturlige hundesnacks med insektprotein
● Fitnesspulver til sportshunde
● Kosttilskud for en sund pels
● Naturlige flåtbeskyttende midler med insektfedt
● Righolde salver til pleje af hundens hud

Takket være Bellfor kan enhver, der ønsker det, kun benytte insektbaserede produkter til at pleje deres hund og på denne måde gøre noget godt for både deres firbenede ven og miljøet.

Hvis du vil vide mere om emnet og selv danne dig en idé, kan du finde en oversigt over alle produkter på producentens hjemmeside samt anden interessant information om hundefoder med insektprotein fra Bellfor.

Del på sociale medier

Skriv til Dit Gentofte

  Klik her
Holler Box