Netop nu kan det danske advokatkontor Lundgrens fejre deres 25-års jubilæum. Specielt de senere år har budt på stor omsætningsvækst og en helt ny tilgang til at drive advokatfirma som kommerciel virksomhed, hvor nyt er godt og gammelt skal forandres.

Udsigt fra Lundgrens kontor

For 25 år siden forlod fire advokater med Finn Rønne og Jesper Lundgren i spidsen Kromann-Reumert og Arthur Andersen Legal for at starte deres eget advokatfirma Rønne & Lundgren.

Siden da er Finn Rønne gået på pension, og Jesper Lundgren trak sig som partner ved udgangen af 2017. Siden 2016 har Lundgrens været drevet ud fra en klar målsætning, og er i dag tegnet af direktør Martin Kirkegaard og bestyrelsesformand Tobias Vieth, som fra dag ét havde deres fælles mål klart.

De vil skabe en mere moderne advokatvirksomhed med attitude og holdninger, der gerne måtte være mere fremme i skoene. En omstilling, der indtil videre har båret frugt, og selvom 2020 ikke vil være firmaets største vækstår, har de forgangne år vist tocifrede vækstrater, så Martin Kirkegaard går ikke utilfreds ind i firmaets jubilæum:

“Samlet set er 2020 gået rigtig fint, og har vist, at det er med rette, når vi priser vores omstillingsparate og dygtige medarbejdere. Jeg er stolt af min tid i Lundgrens og glæder mig til min del af de næste 25 år. Som jeg ser det, er vores rejse kun lige begyndt,” siger Martin Kirkegaard.

Mere end bare juridisk sparring
De seneste års høje vækstrater er ikke kommet af sig selv. Tværtimod har ledelsen i Lundgrens en meget aktiv tilgang til at finde nye kunder og til, hvordan forholdet til klienter skal være, fortæller Tobias Vieth.

”De fleste advokatfirmaer minder meget om hinanden; pæne, ordentlige men anonyme. Den juridiske værktøjskasse er de fleste steder helt i top, og udover indpakningen er det svært at skelne det ene fra det andet. I Lundgrens besluttede vi os for at skille os ud, og på et tæt befolket marked betyder det, at vi gør ting anderledes, og vi vil være mere end bare juridiske konsulenter,” fortæller Tobias Vieth, og fortsætter:

“Vi er en partnergruppe af fightere, og vi forventer ikke, at der kommer gaver dumpende ned fra oven. Vi er ambitiøse af natur, men at lykkes med at vækste i et kompetitivt marked kræver tro på og tillid til både missionen og hinanden. Vi arbejder flittigt for et meget nært forhold til vores klienter og for deres kommercielle succes på en mere aktiv måde, end de tidligere har været vant til, og det giver gensidig loyalitet. Vi investerer tid og kalorier i at afsøge markedet, og vi går sultent efter de rette klienter og sager og er tilsvarende gode til at sige nej til de forkerte. Et 25-års jubilæum er udtryk for erfaring, og denne erfaring bruger vi forretningsmæssigt til at bestemme, hvad der er rigtigt for virksomheden på lang sigt,” siger Tobias Vieth.

Den rette ånd er både performance og fleksibilitet
25 år efter, at 4 partnere og 8 medarbejdere udgjorde begyndelsen på Rønne & Lundgren, er Lundgrens i dag et partnerselskab med omkring 150 medarbejdere. Og ledelsen har gjort meget for at skabe den rette ånd og kultur i de senere år. Eksempelvis arbejder Lundgrens med deres egen pendant til Work/Life-balance.

“Når man arbejder med store sager, er der i perioder travlt. Derfor har vi sammen med medarbejderne aftalt en model, vi kalder performancekultur med fleksibilitet. De får frit spil til at performe på de store sager og så giver vi til gengæld større fleksibilitet resten af tiden. Vores medarbejdere er forskellige og hele mennesker, der ikke altid ville blive genkendt som advokater på gaden,” siger Martin Kirkegaard.

Men det er ikke kun medarbejderne, der skal arbejdes med. I en omskiftelig verden, hvor en moderne virksomhed skal sikre sin relevans i et miljø præget af disruption, kommerciel revolution og evolution og konkurrence om både kunder og dygtige medarbejdere, er det essentielt for en ejerledet virksomhed også at have en omskiftningsvillig ejerkreds – nemlig partnerne.

”Vores succes bygger også på, at vi ikke har dogmatiske eller egocentrerede partnere. Hver partner er opmærksom på, at egen succes er udeleligt forbundet med fælles succes og det partnerskab, vi er blevet tildelt, er til låns. Det er hver partners ansvar og pligt at arbejde for fællesskabet og for, at vi en dag kan give stafetten videre til en ung partner, der vil Lundgrens,” siger Tobias Vieth.

Del på sociale medier

Skriv til Dit Gentofte

  Klik her
Holler Box