Gentofte Logo

Skal du puste æg til påske?

Hvis du vil puste æg til påske: Læs Fødevarestyrelsens gode råd til at puste æg til påskepynt på en sikker måde.
Skal du puste æg til påske?

Påsken kan give tæt ferietrafik

Påsken kan give tæt ferietrafik
En påskefrokost med sild, æg og snaps, udflugter med børnene i det skønne forårsvejr og en tur i sommerhus med familie og venner. Der er masser af grunde til, at påskeferien har det med at smitte af på trafikken på vejene – og i år er ingen undtagelse. Vejdirektoratet vurderer, at der er størst risiko for kø og forlænget rejsetid i den første halvdel af påskeferien. Det gælder blandt andet fredag 22. marts, hvor påskens første ferietrafik vil blande sig med eftermiddagens myldretidstrafik, når folk skal hjem fra arbejde.

Politirapporten fra 2024-03-07

En 32-årig kvindelig bilist fra Hørsholm holdt kl. 09.08 stille ved afkørslen Tuborgvej, Helsingørmotorvejen i sydgående retning. Her blev hun påkørt bagfra af en 34-årig kvindelig bilist fra Holte, der kørte i samme retning - idet den 34-årige bilist ikke havde bemærket, at den 32-årige bilist holdt stille. Beredskabspatrulje og Ambulance til stedet. Den 32-årige bilist blev kørt til tjek på nærmeste hospital. Ingen melding om personskade.
Politirapporten fra 2024-03-07

Et kulturelt påskeæg

Et kulturelt påskeæg
Du vil bl.a. opleve Æblekvarteret, Avlsgården og gartneriet med det smukke Paradehus. Få indsigt i parkens skjulte skatte og høre om parken og dens beboere op gennem tiden med vægt på Dronning Louises og Christian 9’s færden og indflydelse på stederne. Omdrejningspunktet for hele turen er selvfølgelig Dronning Louises Tehus og Rosenhaven. Giv det som et kulturelt påskeæg.

Gendyrk – flere porrer til folket

Gendyrk handler om at tage den del af en afgrøde, som du normalt ville skære fra og smide ud, og genplante den, så der spirer en ny plante frem. Gendyrk er også at plante frø, kerner og andet, som har ligget bagerst i køkkenskabet. Bogen fortæller om 47 forskellige afgrøder – lige fra karse, tomater og forårslag til ananas og chiagræs – og hvordan du kan gendyrke dem hjemme i vindueskarmen, i baggården eller i haven.
Gendyrk – flere porrer til folket

Oscar-vinder og CPH:DOX i Gentofte Kino!

Oscar-vinder og CPH:DOX i Gentofte Kino!
De viser stadig Dune: Del 2 i 70mm, men kun til den 20. marts. Derefter vil de holde en uges pause, inden de igen viser den storslåede film, der er fantastisk populær i biograferne lige nu! Hvis du gerne vil opleve en ny film i det legendariske 70mm-format, er det derfor nu, du skal gribe den sjældne mulighed. Lørdag den 23. marts, er der også igen mulighed for at opleve den store Oscar-vinder Oppenheimer i 70mm hos dem. 

Vinmiddag på Jægerhuset

De har i samarbejde med Jægerhuset kreeret en lækker forårs menu med tilhørende vine. Denne gang er det dem selv der ”underholder”, og de vil guide jer igennem et udvalg af nyheder, hvor de kommer lidt rundt i forskellige genrer. I skal smage på et par sprøde vine fra Loire, 2 forskellige Pinot Noir, en moderne spansk, klassikeren i form af Grand Cru Classé fra Bordeaux og så slutter I aftenen af med en lækker dessertvin. Det foregår efter ”først til mølle” princippet, så skynd dig!
Vinmiddag på Jægerhuset

Nu starter arbejdet med et nationalt netværk af stier og ruter

Nu starter arbejdet med et nationalt netværk af stier og ruter
De fleste kender Margueritruten - en særlig smuk rute på de danske veje. Nu får Danmark også et netværk af stier og ruter, som giver nye og bedre muligheder for at komme ud og opleve den danske natur på gåben.

Experimentarium vil inspirere børn og voksne til at passe bedre på naturen

Nu åbner Experimentarium den nye udstilling Naturriget – Bliv insekt for en dag, der gennem interaktive oplevelser skal inspirere børn og voksne til at passe bedre på vores natur. Baggrunden for udstillingen er, at Danmark er det land i EU, som har mindst beskyttet natur og et af de lande i verden, der har opdyrket mest af sit landareal (1).
Experimentarium vil inspirere børn og voksne til at passe bedre på naturen

Krimi-aften: Mord på biblioteket

Krimi-aften: Mord på biblioteket
Mød en række stærke og aktuelle krimiforfattere, når Hovedbiblioteket og Politikens forlag byder indenfor til en skrækindjagende aften i forbrydelsens tegn. Forlaget udleverer en goodiebag til alle tilmeldte. Gratis adgang, men du skal booke billet. Book billet til Mord på biblioteket her.

Påskeferie på Garderhøjfortet

I påsken, fra den 23. Marts.-1. april 2024, søger Kaptajn Kylling nye rekrutter til hans kyllingekompagni. Hele påsken kan børnene lave deres egen soldaterkylling, og lade den træne på terrænet. Efter påsken tager vi det store Kyllingkompagnifoto, med alle de kyllinger der er blevet lavet. Kyllingerne kan hentes hjem på orlov efter påske, fra den 19. april. Man må også gerne tage sin kylling med hjem på dagen, hvis den ikke skal med på fotoet!
Påskeferie på Garderhøjfortet

IMPRESSIONISMEN I BØRNEHØJDE

IMPRESSIONISMEN I BØRNEHØJDE
I kan også tage med på en sanseomvisning sammen med vores søde omviser, der har pakket en lille ’picnickurv’ med genstande, der åbner op for forståelsen af værkerne. Undervejs skal I bruge sanserne, for I skal nemlig se, høre, dufte og føle!

SPILLESTEDET KULØR PRÆSENTERER

Med stort nærvær og levende, kreative arrangementer har de tre musikere skabt et unikt musikunivers, som har berørt og imponeret et bredt publikum. Oplev dem i Byens Hus fredag den 5. april kl. 20.
SPILLESTEDET KULØR PRÆSENTERER

Omfattende vejarbejder i trafikalt knudepunkt i Gentofte ved Kongens Lyngby

Omfattende vejarbejder i trafikalt knudepunkt i Gentofte ved Kongens Lyngby
I de kommende måneder bliver det ikke helt nemt at være trafikant i den nordlige del af Gentofte Kommune ved Kongens Lyngby – nærmere bestemt omkring de store indfaldsveje til København.

KENDER DU KUNSTEN I PARKEN?

Det er snart tid til gode parkture, og sæsonen kan starte i Ordrupgaards park. Har du styr på parkens værker af internationalt anerkendte kunstnere? Du får overblikket her.
KENDER DU KUNSTEN I PARKEN?
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet