Gentofte Logo

Sammen kan vi skabe en ny festkultur på ungdomsuddannelserne

Nye tal fra Trygfonden viser, at det faktisk er hele seks ud af ti unge, der mener, at det er svært at være en del af det sociale fællesskab på en ungdomsuddannelse, hvis man ikke drikker. Heldigvis har mange ungdomsuddannelser de senere år taget mere ansvar for at sikre en sundere og mere inkluderende alkoholkultur, men vi skal have flere med. For de unges skyld,” siger enhedschef Niels Sandø.
Sammen kan vi skabe en ny festkultur på ungdomsuddannelserne

Barokkoncert med Ensemble Dessus et Dessous

Barokkoncert med Ensemble Dessus et Dessous
Ensemblet består af Mai Kamstrup Mogensen på traversfløjte, Kirsten Aage på blokfløjte, Adam Grauman på gambe og Søren Gleerup Hansen på cembalo. De vil spille musik af bl.a. Michel de la Barre, François Couperin og Joseph Bodin de Boismortier. Gratis entré.

Experimentarium og Norlys vil gøre ladetid til kvalitetstid

I dag, den 22. april 2024, åbner Norlys den første af 15 planlagte ladeparker. Det sker på det trafikale knudepunkt Drejebænken ved Odense. De nye ladeparker er designet til at være et pusterum på farten for elbilisterne med fokus på, at en Norlys-opladning skal være en oplevelse, og at ”ladetid skal være kvalitetstid”. Norlys og Experimentarium har sammen udviklet oplevelsen ”Jagten på den gode energi” til det nye netværk af ladeparker. Oplevelsen lægger op til leg, bevægelse og fællesskab – mens elbilen bliver ladet op!
Experimentarium og Norlys vil gøre ladetid til kvalitetstid

Nye skilte skal give bedre oplevelser til fritidscyklister

Nye skilte skal give bedre oplevelser til fritidscyklister
Så er der godt nyt til de trafikanter, der gerne søger eventyret, når de drager afsted på en cykel. Vejdirektoratet har nemlig godkendt en ny type skilte, som er målrettet cyklister, der tager på tur i fritiden og på ferien. Inspirationen stammer fra Belgien og Holland, hvor skiltene bliver brugt til at binde landenes mange forskellige, cykelvenlige strækninger tæt sammen.

Gensyn med GentofteNatten-trio

Nu på søndag sætter trioen an fra orgelpulpituret, bevæger sig ned til klaveret med musik og salmer, og slutter i det improvisatoriske. Martin Luthers salmeskat kommer frem flere gange i gudstjenesten, blandt andet i form af en jazzet version af Vor Gud han er så fast en borg. Som fællessalme synges Nu fryde sig hver kristen mand, også skrevet af Luther. Slutteligt synges den, for mange, velkendte salme Nu går solen sin vej. Velkommen til aftengudstjeneste i Dyssegårdskirken søndag 28. kl. 19:00.
Gensyn med GentofteNatten-trio

Jægersborg Kirke fejrer stadig store bededag

Jægersborg Kirke fejrer stadig store bededag
Store bededag er ganske vist afskaffet som fridag, men det skal ikke forhindre os i stadig at markere helligdagen, der har eksisteret siden 1686. Dagen var en af i alt tre faste- og helligdage, der blev indført af daværende biskop i Roskilde, Hans Bagger. De inviterer dig her aftenen før store bededag til en kort aftengudstjeneste ved Lea Skovsgaard og med aftensang af Det Danske Børnekor dirigeret af Pia Boysen. Alle er velkomne - det er gratis og kræver ingen tilmelding.

Indvielse af ny vandrerute på Mariebjerg Kirkegård

Den samlede vandrerute er lige under to kilometer og består af ni stop. Hvert stop har tilknyttet en fortælling, der udspringer af netop det sted, du opholder dig. Fortællingerne er indtalt af teolog og bioetiker, Mickey Gjerris. Til åbningsarrangementet får du mulighed for at møde Mickey Gjerris og afprøve den nye rute. Se programmet her.
Indvielse af ny vandrerute på Mariebjerg Kirkegård

Anmeldelse af Dogmekoncert med Aurehøj Gymnasium

Anmeldelse af Dogmekoncert med Aurehøj Gymnasium
Jeg har fået det at vide flere gange, men har svært ved at få det til at gå op. Eleverne gav mandag 15. april den mest pragtfulde koncert med et utroligt program. Utroligt, da koncerten – med en varighed på halvanden velstruktureret og glidende time – spændte fra det dugfriske, og meget komplicerede værk ’Travel’ for kor, rappere og orkester, til smukt klingende uakkompagneret kormusik. Publikum lod sig helt og aldeles rive med af ’Travel’ som elever havde forfattet tekst til, og komponeret af Niels Rossing-Schow.

Politirapporten fra 2024-04-10

En mandlig lastbilschauffør fra Herlev kørte kl. 11.22 sydgående ad motorring 3 med ca. 90 km/t. i midterste vognbane. Samtidigt kørte en mandlig 69-årig bilist fra Ballerup i første vognbane ligeledes sydgående ad Motorring 3 med ca. 90 km/t ved siden af lastbilen. Lastbilschaufførren ville foretage vognbaneskift til første vognbane, hvor bilisten følte sig overset, og accelererede derfor for at komme op foran lastbilen, men blev ramt på venstre side og skubbet ind foran lastbilen, og yderligere skubbet ca. 50 meter før begge parter stod stille i anden vognbane på Motorring 3. Lastbilen fik skader på fronten ved kofanger og bilen fik buler og ridser på begge døre på venstre side af bilen. Beredskabspatrulje til stedet. Anden og tredje vognbane kortvarigt afspærret. Begge biler rykket ind i nødsporet og alle tre spor åbnet igen. Ingen melding om personskade.
Politirapporten fra 2024-04-10

I disse kommuner er der flest sygedage blandt SOSU’er

I disse kommuner er der flest sygedage blandt SOSU’er
Der er bemærkelsesværdige store forskelle i sygefraværet pr. SOSU-medarbejder mellem kommunerne fra 16 dage om året i den bedste kommune til 27 dage i den dårligste, viser ny CEPOS-analyse.

Så gode og dårlige er de danske gymnasier til at løfte elevernes faglige niveau

Karakterer kan have stor betydning for, hvilke uddannelser elever kan komme ind på efter gymnasiet, og nu viser ny CEPOS-analyse, hvor gode eller dårlige alle landets gymnasier er til at løfte eleverne.
Er du nysgerrig på, hvordan dit lokale gymnasium klarer sig, kan du se listen her.
Så gode og dårlige er de danske gymnasier til at løfte elevernes faglige niveau
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet