Gentofte Logo

Danmark forvandler til en åben teaterscene i august!

Med temaet "GOAL IS ONLY A WISH UNTIL YOU ACT” kombinerer festivalerne kunst og aktivisme ved at gøre komplekse globale mål forståelige og relevante for alle borgere gennem forestillinger, der inspirerer til refleksion og handling.
Danmark forvandler til en åben teaterscene i august!

Kom og gør et bog-kup på Gentofte Hovedbibliotek.

Kom og gør et bog-kup på Gentofte Hovedbibliotek.
Bogsalget kører til den 13. juli, og der bliver løbende fyldt op på hylderne. En bog koster 10 kr., og du kan fylde en hel pose for 30 kr. Der er både bøger for børn og for voksne, og der kommer nye bøger at vælge imellem næsten hver dag.

Borgerrådgivning

Har du brug for hjælp til at forstå et brev eller en afgørelse? Har du brug for hjælp til at komme videre i din sag, eller er kommunikationen med kommunen gået i hårdknude?
Borgerrådgivning

Østrig-kassen

Østrig-kassen
Måske føler du også, at Grüner Veltliner, Zweigelt og St. Laurent ikke er noget, man ser hver dag på vinhylderne. De er nemlig også indfødte druer, som stort set kun dyrkes i landet. Østrigsk vin handler altså om lokale råvarer, hvilket giver et helt unikt præg til vinstilene. Dyk ned i Holte Vinlager Gentofte's helt nye Østrig-smagekasse og smag det bedste fra vinserien, Schloss Bockfliess, som er skabt af en af landets største spillere!

Klassiker: I storbyens havn (On The Waterfront)

Marlon Brando vandt en Oscar-statuette for sin rolle som forhutlet havnearbejder, som går i kamp mod fagforeningskorruption. Ifølge Elia Kazan var det den største præstation af en mandlig skuespiller, han nogensinde havde oplevet. Filmen er ikke et standardprodukt fra drømmefabrikken, men en modig symbiose af poesi, barsk realisme og store samvittighedsspørgsmål. Den gav mange Hollywood-skeptikere i samtiden troen tilbage. Det sker søndag d. 7. juli kl. 16.30.
Klassiker: I storbyens havn (On The Waterfront)

Du skal passe på i det varme vejr

Du skal passe på i det varme vejr
Hedeslag kan komme langsomt. For nogle kan det være svært at opdage i tide, at man er ved at nå en kritisk overophedning. Et hedeslag er karakteriseret ved forskellige symptomer, som ikke alle behøver være til stede på samme tid. Få gode råd her.

Lån en strandkørestol

Strandkørestolen kan nemt skubbes af en hjælper over sandet og ned i vandet på de tre store terrængående hjul. Den kan flyde i vandet ved hjælp af flydepontoner i armlænet og luften i de tre hjul. Du kan låne den ene direkte på stranden ved Charlottenlund Fort og den anden fra kommunens hjælpemiddeldepot.
Lån en strandkørestol

Den sorte svane lander på Bellevue

Den sorte svane lander på Bellevue
Sommeren viser sig fra sin skønneste side, og ferien står for døren. Men Bellevue Teatret lukker ikke helt ned, for Sommerballetten åbner allerede 9. august — i år med gensyn og nye balletter med danske verdensstjerner og et gæstespil fra den anden side af jorden. Se deres program her.

Politirapporten fra 2024-06-18

En 91-årig mand fra Jægersborg Alle blev mandag mistænksom, da han fik en mystisk opkald fra en person, der sagde, at han ringede fra en bank. Den 91-årige oplyste, at manden fra banken havde spurgt ham, om han var ved at overføre penge til en konto i Spanien, hvilket han havde benægtet. Videre var han blevet spurgt, om han sad med sit kreditkort i hånden. Har blev den 91-årige for alvor mistænksom, hvorfor han havde meddelt manden fra banken, at han ville gå ned i banken, hvor de så kunne se hinanden i øjnene. Det fik manden, "fra banken", til at afbryde samtalen.
Politirapporten fra 2024-06-18

Relativt flere brande i elbiler

Relativt flere brande i elbiler
Det er Beredskabsstyrelsen, som har opgjort antallet af brande i elbiler i forbindelse med, at styrelsen har udgivet et nyt faktaark med status på brande i el– og hybridbiler. Udvikling i antallet af brande bekymrer dog ikke Beredskabsstyrelsens analysechef, Frederik Prytz-Grønfeldt, der ser det som en forventelig udvikling: ”Antallet af brande i el- og hybridbiler stiger, men det samme gør antallet af køretøjer. Når vi sammenligner os med andre lande, så havde f.eks. Nederlandene 133 brande i el- og hybridbiler i 2023 – men de har også omkring 800.000 el- og hybridbiler i landet. Dette internationale perspektiv kombineret med redningsberedskabets generelle fokus på håndtering af denne type af brande gennem de seneste år gør, at jeg ikke er bekymret”, siger Frederik Prytz-Grønfeldt.

Tjek dit badevand

Inden du træder ud i de blå bølger, kan du tjekke den aktuelle badevandskvalitet på badevand.dk.
Tjek dit badevand

Skræmmeskilte er den største barriere for adgang til naturen

Skræmmeskilte er den største barriere for adgang til naturen
Der er tusindvis af ulovlige skilte, bomme, hegn, kæder og låger, som forhindrer vores adgang til naturen. Nogle er lovlige - mange er det ikke. Friluftsrådets kampagne Gå Nye Veje har fået mere end tusind danskere til at indberette barrierer, de møder i naturen. Skræmmeskilte er hovedproblemet i de 870 adgangssager, som Friluftsrådet har sendt videre til behandling i kommunerne.

Gentofte Kommune vil sikre fortsat rent drikkevand

Gentofte Kommune har i tæt samarbejde med Novafos udarbejdet det forslag til Vandforsyningsplan 2024-2036, som nu er sendt i høring. Planen beskriver de rammer, mål og indsatser, som kommunen og Novafos vil arbejde efter i de næste 12 år for at sikre den fremtidige drikkevandsforsyning til kommunens borgere.
Gentofte Kommune vil sikre fortsat rent drikkevand

Åbent Træ- & Metalværksted i Byens Hus

Åbent Træ- & Metalværksted i Byens Hus
Kom til Åbent Træ- & Metalværksted i Byens hus, hver 1. og 3. lørdag i måneden kl. 10-14. Værkstedet er frivilligdrevet og for alle som har lyst til at bygge egne ting eller deltage i fælles projekter. 
Det indeholder - ud over rigelige mængder af håndværktøj - savbord, båndsav, afretter, drejebænke og på sigt svejs og lodning og pladebukning. Kom og få værkstedet demonstreret, og bliv medlem hvis du har mod på at deltage.

Projekt om ny svømmehal stoppes

Rambøll har nu sammen med dispositionsforslag udarbejdet et opdateret og indekseret budget. Rambøll vurderer de samlede udgifter til at udgøre 291,3 mio. Dette svarer til en merudgift på 136,3 mio. i forhold til de 155 mio. kr., som udgør det oprindelige budget inkl. optioner fra marts 2022.
Projekt om ny svømmehal stoppes
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet