Mange af de spil som vi underholdes af i dag, er ældre end vi måske lige går og tror. Vi mennesker har altid været kreative og har altid skulle underholdes af noget. Da der ikke var mobiler og internet, var det altså op til kreative hjerner at finde måder at underholde hinanden med. Det kunne forskellige spil, kabaler og hjernevridere gøre.
På listen har vi også spil med der er yngre end mobiltelefonen, men måske stadig ældre end du tror.

Baccarat
Baccarat er et spil med over 500 års historie. Det er blevet integreret i mange forskellige lande og kulturer, hvilket har resulteret i at der i dag findes mange forskellige måder at spille baccarat på. Det spilles som et hasard kortspil, og menes at stamme fra Italien. Spillets mange versioner kan koges ned til tre forskellige, nemlig en fransk version, Chemin de Fer, en engelsk version ved navn Punto Banco der senere kom til Amerika, og så den italienske version.
Baccarat er faktisk den oprindelige 007 spions foretrukne hasardspil. I Ian Flemings oprindelige bog om James Bond fra 1953 spiller Bond ofte den franske version, baccarat chemin de fer. Spillet spilles af en bank, og en spiller og er hovedsageligt afgjort ved held.

Mahjong
Mahjong er endnu ældre end baccarat. Faktisk dateres den første version af Mahjong til at være fra 1800-tallet. Det er dog også bevist at der er spillet simplere versioner der minder meget om Mahjong, før 1800.

Mahjong er et spil der findes i et utal af forskellige versioner. Det er blevet lavet om rigtig mange gange, grundet introduktion til nye lande og kulturer, og forskellige præferencer for hvordan det skal spilles. Spillet stammer oprindeligt fra Kina, men findes altså i mange lande i dag.

Mahjong spilles oprindeligt i fysisk form, men kan i dag spilles mange forskellige steder på internettet. Også her findes det i mange forskellige versioner. Hvor det fysiske spil oprindeligt spilles 1 mod 1, er mange online versioner lavet som puslespil der kan spilles alene.

Konsolspil
Selvom de ikke er så gamle som Mahjong, har konsollerne alligevel flere år på bagen end man måske lige går og tror. Siden Playstation 1’eren udkom i 1994, har flere forskellige spil opnået kultstatus grundet deres affektionsværdi og sjældenhed.

Faktisk er mange ældre konsolspil i dag betragtet som sjældne og eftertragtede, fordi de er så svære at replikere. En perfekt version af specifikke spil til Playstation 1 konsollen kan for eksempel gå for op til 6000 kroner.

Det kan både skyldes at spillet simpelthen er så svært at få fat i at det er sjældent, men det kan også skyldes at spillet bare betragtes som et godt spil. Mange spilkoncerner har lavet nye versioner af deres populære spil, men har aldrig formået at forbedre deres første version. Det er tilfældet med spillet Castlevania der kan sælges for op til 3500 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev