Når man går rundt i Gentofte, kan man let blive fristet af de mange butikker med flotte, dyre ting, og også de gode restauranter kan lokke. Tager man til Rungsted Havn på en sommerdag, kan man ikke undgå at blive imponeret over de mange, fede både der ligger her, og nogle vil måske overveje, om man skulle tage et lån og købe sådan en. Læs med her og få tips til overvejelser, du kan gøre dig, inden du optager et lån.

Der kan være situationer, hvor der ikke findes andre udveje end at tage et lån, men hvis der er tale om et lån til køb af en ny taske eller en spillekonsol kan det være værd at overveje, om det egentligt er en god idé.

Er det nødvendigt?
Inden man optager et lån hos Bankly, eller et hvilket som helst andet sted er, kan man spørge sig selv, om hvorvidt det egentligt er nødvendigt. Det kan det være i den situation, at man akut skal have foretaget en dyr rodbehandling og ikke kan få lov at bide regningen over i flere dele, eller at man er nødt til at skal afsted til en begravelse i udlandet og ikke har pengene. Den slags kan ikke vente, og da kan et lån være en mulighed. Hvis man blot ønsker at forsøde tilværelsen med lattergas, energidrik eller casinospil, kan man med fordel tænke over, hvad man egentligt får for sine penge med disse ting, og om det er pengene værd.

Har du råd?
Hvis man stadig overvejer et lån, er det vigtigt at se på, om man har råd til at betale de månedlige afdrag på lånet, og i betingelserne for lånet, der ofte står med småt, kan man se, hvor meget der er tale om. Det går ikke, at man kun lige præcis har råd til lånet, og der ikke er luft til andre ting som f.eks. optankning af Rejsekortet, lapning af cyklen eller en buket blomster, hvis man bliver inviteret til middag. Da kan man med fordel lægge et budget, så man har et godt overblik over indtægter og udgifter og på den måde kan se, hvor meget der er til rådighed, når regningerne er betalt.

Er der andre muligheder?
Endelig kan man også se på, om der findes alternativer til at skaffe de penge, man har brug for. Måske har du noget, du kan sælge og få penge for, eller måske kan du gå op i tid på dit arbejde eller få ekstravagter og således tjene flere penge. Det kan også være en god idé at se på, om f.eks. abonnementer kan opsiges, eller man kan spare penge ved at skifte forsikringsselskab.

Det er generelt en dårlig idé at optage lån for at købe julegaver. Foto: ABW
Del på sociale medier

Skriv til Dit Gentofte

  Klik her
Holler Box