CBD-Care4you
41 10 31 31

Forsøg med medicinsk cannabis
Medicinsk cannabis rummer i dag en lang række forskellige produkter; cannabisolie og -salve, kapsler, tabletter, mundhulespray m.m. Fælles for produkterne er at de indeholder enten dele af cannabisplanten, aktive stoffer fra planten eller syntetiske cannabinoider, og at de bruges lindrende. Det blev i 2018 lovligt at købe medicinsk cannabis, som skal ordineres af lægen og udleveres af apoteket.

En fireårig lang forsøgsordning giver læger mulighed for at udskrive en ny type cannabisprodukter, som ikke tidligere har været lovlige i Danmark, oplyser Lægemiddelstyrelsen. Forsøgsordningen har som formål at give patienter mulighed for at prøve behandling med medicinsk cannabis, hvis de ikke har haft gavn af anden medicin.

Lægemiddelstyrelsen har i første omgang anbefalet, at medicinsk cannabis kun benyttes til lindring af smertefulde spasmer på grund af multipel sklerose eller rygmarvsskade, kvalme efter kemoterapi samt neuropatiske smerter. Men læger har fri ordinationsret, dvs. læger kan udskrive medicinsk cannabis til patienter, der lider af andre sygdomme end de, der står nævnt i vejledningen.

Forsøgsordningen vil give mulighed for meget mere viden om effekterne af medicinsk cannabis og de forskellige produkter der nu kan fremstilles.

Viden om virkning
CBD-Care4you er stiftet af personer, som selv har erfaring med CBD-produkter, og som ønsker at hjælpe så mange sygdomsramte som muligt til et bedre liv. Gruppen arrangerer en lang række stærkt efterspurgte informationsaftener, hvor du kan lære om de mange nye cannabis-produkter og deres virkning.

Infomøderne handler også om reglerne på området, stoffets historie, og de behandlingsmuligheder der nu er tilgængelige.

Det er normalt gratis at deltage. Pladserne bliver hurtigt fyldt op, så du skal være kvik til at tilmelde dig.

Du finder en oversigt over CBD-Care4you’s arrangementer på deres Facebookside. Følg siden og find et infomøde i eller nærheden af Gentofte.

sølvpartner

Skriv til Dit Gentofte

  Klik her
Holler Box