Vi har fået mulighed for at besøge Schæffergården, som jo snart vil gennemgå store forandringer, da ejerne har solgt stedet. Senere i november skal vi på besøg på Sølyst og høre foredrag om den kendte salonværtinde Charlotte Schimmelmann.
Årets slutter i december, hvor der bliver en bogreception. Foreningen har fornøjelsen at afslutte serien af temahæfter med det 11. og sidste hæfte. Det handler om Charlottenlund, mere præcist om Jægersborg Allé fra Femvejen til Øresund.
Programmet resten af året ser således ud:
16. november Besøg på Schæffergården
21. november Charlotte Schimmelmann på Sølyst
6. december Bogreception på Charlottenlund Slot
Med venlig hilsen
Bestyrelsen
Besøg på Schæffergården Ved talsmand Erik Skyum-Nielsen
Dato: onsdag den 16. november kl. 16:00-18:00
Mødested: Indgangen til Schæffergården, Jægersborg Allé 166
Tilmelding: Der er ikke tilmelding Schæffergårdens ældste dele stammer fra omkring 1760, og der har blandt andet boet kongelige på stedet. I 1948 overtog Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde det smukke landsted og har siden drevet kursus-, konference-, hotel- og restaurations-virksomhed der. Imidlertid måtte Fondet sælge ejendommen tidligere i år, og frem-tiden bliver formentlig et naturskønt område med op mod 100 seniorboliger. Vi skal høre om stedet og dets historie, og hvis vejret også tillader gå en tur i parken. Schæffergården set henover Hollænderdammen ved nattetide.
Charlotte Schimmelmann, salonværtinde på Sølyst Ved cand.mag. Maja Lykketoft
Dato: mandag den 21. november 2022, klokken 16:30
Mødested: Sølyst, Emiliekildevej 2, 2930 Klampenborg
Tilmelding: Tilmelding til arm47@outlook.dk, der er et begrænset antal pladser, der tildeles efter først til mølle-princip
Charlotte Schimmelmann (1757-1816) er den første egentlige salonværtinde i Danmark. Hun inviterede kunsten og kulturen indenfor på Sølyst og i palæet i Bredgade. Desuden understøttede hun lovende kunstnere økonomisk. Friederike Brun, Kamma Rahbek og Thomasine Gyllembourg var ligesom Char-lotte Schimmelmann belæste kvinder, der dyrkede salonkulturen. Salonværtin-derne var veluddannede kvinder, der interesserede sig for deres omverden, men endnu ikke havde rettighederne til at tage del i et offentligt liv. Derfor invi-terede de kultureliten indenfor i eget hjem og fik ad den vej afgørende indfly-delse på tidens åndsliv.
Bogreception Temahæfte ”Charlottenlund”
Dato: tirsdag den 6. december kl. 17:30 – 19:00.
Mødested: Charlottenlund Slot, Jægersborg Allé 1
Tilmelding: Der er ingen tilmelding.
Lokalhistorisk forening har fornøjelsen at præsentere det 11. og sidste temahæfte. Det dækker Charlottenlund, nærmere bestemt Jægersborg Allé fra Femvejen til Øresund og sidevejene.

Foredraget på Sølyst er forbeholdt medlemmer af foreningen. De andre to er åbne for alle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev