Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forpustet? Borgere i Gentofte Kommune kan få tjekket deres lunger på Lungedagen

21. november 13:30 - 16:00

I Danmark lever ca. 600.0001 danskere med en lungesygdom, hvoraf omkring 320.0002 lider af den alvorlige lungesygdom KOL. Men mange ved det ikke selv. Skal det ændres, kræver det, at flere reagerer på symptomerne og får et lungetjek. Onsdag d. 20. november kan du få tjekket dine lunger i Gentofte Kommune i forbindelse med International Lungedag.

Lungesygdommen KOL har de seneste år været en af de hyppigste dødsårsager i Danmark, og kun knap 187.0003 var registreret med sygdommen i 2017. Det vil sige, at rigtig mange går rundt med sygdommen uden at vide det. Derfor sætter Sundhedsstyrelsen og Lungeforeningen i uge 44-47 fokus på sygdommen med den landsdækkende oplysningskampagne “Pust liv i hverdagen”.

Kampagnen kulminerer på International Lungedag onsdag d. 20. november 2019, hvor borgere i Gentofte Kommune kan få lavet en lungefunktionsmåling hos Lungemedicinsk Klinik på Gentofte Hospital, Kildegårdsvej 28, 2900 Hellerup kl. 13.30-16.00. Derudover vil der være mulighed for at tale med sygeplejersker og fysioterapeuter om vejrtrækning, rygestop, håndtering af inhalationsmedicin mm. og en diætist vil være til stede for at foretage målinger af muskelmasse og vejlede i ernæringsrigtig kost.

I Lungeforeningen opfordrer man alle med langvarige lungesymptomer til at få tjekket lungerne. Symptomerne er hoste, åndenød og slim fra lungerne i to måneder eller mere.

– Vi hører ofte, at mennesker med en kronisk lungesygdom først kommer i behandling, når de får meget svært ved at klare hverdagen på grund af deres vejrtrækningsproblemer. Derfor skal vi finde og behandle kroniske lungesygdomme langt tidligere end det sker i dag. Jo hurtigere du opdager en lungesygdom, jo bedre et liv kan du leve. Lungedagen er en oplagt mulighed for at få tjekket dine lunger, hvis du er det mindste i tvivl, siger Lungeforeningens direktør Anne Brandt.

Lungedagen finder sted hvert år, hvor Lungeforeningen i samarbejde med sundhedsprofessionelle over hele landet tilbyder lungetjek til danskerne.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
21. november
Tidspunkt:
13:30 - 16:00

Sted

Gentofte Hospital
Kildegårdsvej 28
Gentofte, 2820 Danmark
Del på sociale medier