Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fra jægerkorps til prædikestol

marts 14 18:30

Den utrolige skæbnehistorie – Jægersoldaten der blev præst.

Stephen Egede Glahn kan se tilbage på et liv hvor den røde tråd har været den evige kamp for det gode mod det onde. Han gjorde først en imponerende karriere i forsvaret både som FN soldat i Gaza, jægersoldat og ansat i forsvarets efterretningstjeneste. Derefter følte han sig pludselig kaldet til præstegerningen og fik, efter et dobbeltliv som teologistuderende i fritiden og Efterretningsmand i arbejdstiden, et embede som præst i Munke Bjergby. På torsdag kan du høre Stephens fascinerende livshistorie i et foredrag på Garderhøjfortet.

Stephen Egede Glahn kommer fra en Præstefamilie. Hvis navnet lyder bekendt, så er det fordi Stephen er efterkommer af Hans Egede, der forsøgte at kristne Grønlænderne. Stephen ønskede allerede som teenager at læse til præst, men blev af sin far opfordret til at komme ind i militæret i stedet. Her kom han med i den første gruppe af jægersoldater og var i USA blandt andet igennem en hård træning hvor soldaterne skulle gennem Floridas alligatorfyldte sumpe, og snige sig over tilsneede bjergpas i 40 graders frost. Stephen sluttede sin karriere i forsvaret som chef for en kontraefterretningssektion i forsvarets efterretningstjeneste under den kolde krig.

Her fik han pludselig et gammelt brev, som hans mor havde skrevet da han var lille. Moderen døde da Stephen var 3 år og brevet vækkede pludselig hans idé om at blive præst, til live igen. Han startede derfor på teologistudiet, som han tog i fritiden, ved siden af sit job som major i efterretningstjenesten. Da han blev færdig, sagde han sit job i forsvaret op, til fordel for præsteembedet i Munke Bjergby. Stephen var således 24 år i forsvaret og fik herefter 26 år som sognepræst.

Stephen vandt i 2016 Valbymesterskaberne i foredrag. På torsdag d. 14/3 kl. 18.30 kan man opleve hvorfor, når han løfter sløret for den røde tråd i et liv som jægersoldat og præst.

Foredraget foregår på Garderhøjfortet og billetter kan købes via fortets hjemmeside (Garderhøjfort.dk) til 60 kr. pr. stk. Dette inkluderer gratis kaffe og the til foredraget.

Foto: Garderhøjfortet

Detaljer

Dato:
marts 14
Tidspunkt:
18:30

Sted

Garderhøjfortet
Garderhøjfort 4
Gentofte, 2820 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
www.garderhojfort.dk/