Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mød 7 spændende og tankevækkende Gentofte-kvinder på Gentofte bibliotek

10. juni - 24. juni

Fra den 10. juni og 14 dage frem rykker danske Suezanna Zenanis portrætudstilling ind på Gentofte Bibliotek. Her kan du opleve kvindeansigter og drømme af syv personligheder. Kvinderne er alle flygtet fra deres hjemlande – et emne som ofte fylder mediebilledet og den politiske debat.

De nye Gentofte-kvinder – hvem er de?

Kvinderne, som kommer fra Eritrea, Syrien, Iran og Pakistan er alle kommet til Danmark indenfor de seneste 5 år. De er flygtet fra deres hjemlande. Med i bagagen til Danmark har de bragt minder hjemmefra, savnet af familierne derhjemme samt håbet og drømmen om et liv i Danmark.

Nu bor de i Gentofte Kommune. De er startet op fra bunden, og de er startet helt forfra.

Fælles for de syv kvinder er et kursusforløb gennem non-profitorganisationen Blossom-Project. Blossom-Project hjælper udsatte kvinder i både USA og Danmark. Størstedelen af disse kvinder har været ofre for menneskehandel, hjemløshed eller krig og forfølgelse i deres hjemlande. På kurset har kvinderne bl.a. trænet deres danskkundskaber og lært mere om sig selv og Danmark.

Fotografen og hendes passion for det autentiske kvindebillede – hvad vil hun?

De syv kvinder, som portrætteres, har været en tur forbi Suezannas linse, og du kan nu opleve deres ansigter og drømme i fotografisk gengivelse på denne fine og tankevækkende udstilling. Udstillingen er med til at sætte ansigt på medborgere i Gentofte Kommune og fokus på at være ny i Danmark.

Fotografen Suezanna Zenani brænder for at hjælpe kvinder til at finde ind til deres unikke styrke i sig selv. Deres allermodigste ’JEG’, som hun siger. Hun finder kvindernes styrke – deres reneste og mest autentiske kvindebillede – ved hjælp af sit kamera.

Kom og oplev Suezanna Zenanis kvindebilleder af de 7 nye Gentofte-kvinder på Gentofte Bibliotek.

Kontaktperson:
Stifter af Blossom-Project
Tine Juel Christensen
Tel.: 41 40 27 37
Blossom-project.org

Fotograf Suezanna Zenani
Zenani.dk

Del på sociale medier

Detaljer

Start:
10. juni
Slut:
24. juni

Sted

Gentoftegade Bibliotek
Gentoftegade 49
Gentoft, 2820 Danmark
+ Google Maps
Del på sociale medier