Så er det nu på lørdag d. 19. juni vi har deadline for bestilling af Paella til Sankt Hans. Paella sælges ons.- lør. og koster 325 kr. pr. person, men skal bestilles senest på lørdag.

Denne uges færdigret er filet af kulmule uden skind og ben på bund af fintsnittet sommergrønt i en let hummersauce, hertil kartofler, dampet babyspinat og ærteskud. Fast pris 125 kr. pr. person.

Ugens fisk er Brosme. Brosmen er en fætter til torsken, men med lidt fastere kød. En fantastik spisefisk, der i smagen kan minde om hummer. Den lever på 70-1000 m. dybde oghovedsagelig af bundfisk og krebsdyr. De sidste er bl.a. med til at give brosmen den fine skaldyrssmag. De lever omkring Norge, Island og Færøerne, men ses også i Vesterhavet, hvor denne flotte eksemplar stammer fra. Brosmen egner sig til både at dampe, koge og stege.

OPSKRIFT PÅ BROSME; I OVNEN PÅ PANDEN ELLER PÅ GRILLEN. Brosmen er nem at have med at gøre, fordi kødet er så fast. Du kan dampe den i ovnen med lidt hvidvin og urter. 12-15 min. v. 170 grader eller stege den i smør på panden. Læg din filet af brosme på panden med skindet opad, læg låg på og damp den 6-8 min. ag så fisken af panden og træk skindet af. Netop fordi kødet er så fint og fast, er det også velegnet til grillen. Sæt 2 -3 stykker af brosmen på spyd sammen med små faste cherrytomater og lidt grønne asparges, pensl med en god olivenolie og grill 2-3 min. på hver side. ************

Så har vi naturligvis torsk / rejesalat, krebsehale / melon salat, perlehønesalat, div. mousse, tærter, kammuslingegratin, løgtærter, hjemmebagte surbrød og rabarberkager med vaniljecreme.

På gensyn i butikken De bedste hilsner Kim, Karl, Fredrik, Nichlas og Lisbet. Og de søde unge hjælpere, Kira, Freja, Louisa og Alberte. Jægersborg Alle 45 2920 Charlottenlund. Tlf. 20459020.

www.Gourmandenogkonen.dk