Gøgl og grænser på Garderhøjfortet
Teatergruppen Dansk Rakkerpak gæster Garderhøjfortet med deres helt nye forestilling ´Grænsen´ søndag den 12. juni kl. 13.
Under fremmede himmelstrøg – i et fjernt land – på et ikke nærmere defineret tidspunkt i historien, trænes et hold dedikerede grænsevagter i den svære kunst at holde uønskede personager ude af deres land. Den bedste grænsevagt bliver udvalgt til at bevogte en grænse på en afsidesliggende lokation. Magten stiger ham øjeblikkeligt til hovedet og hans første handling er at udvise sine kammerater. Grænsebommen lukkes ned, og hans tidligere kollegaer er nu ubehjælpeligt fanget i ingenmandsland.
Om forestillingen udtaler Dansk Rakkerpak, at ´Grænsen´ er en tragikomisk og universel forestilling om flygtninge og grænsevagter. Der spilles i et nonverbalt, musikalsk univers af et internationalt cast bestående af 2 danskere, en spanier og en italiener.
Pia Stilling fra Garderhøjfortet kan love, at det bliver sjovt, gakket og galt. Hun fortsætter: ”Selv om problemstillingen i ´Grænsen´ er skræmmende aktuel, henvender forestillingen sig til børn fra 6 år og i øvrigt til barnlige sjæle i alle aldre.”
Teatergruppe med rødderne plantet solidt i den folkelige teatertradition.
Det er Niels Peter Kløft og Niels Grønne, der har fødder og rødder solidt plantet. Det har de haft siden 1994, hvor de dannede Dansk Rakkerpak. De to har dog arbejdet sammen siden 1983 og har gennem årene udviklet en komisk, fysisk nonverbal spillestil – en universel kommunikationsform, hvor publikum uanset alder, intellekt, sprog og nationalitet kan mødes og le og græde af de samme ting. De optræder på gader og stræder.
Denne gang kan Garderhøjfortet levere et helt unikt site til deres seneste forestilling. Dansk Rakkerpak leverer timing og en klichéfyldte spillestil, der kan sætte enhver problematik i humoristisk relief – uden dog at miste alvoren.
Arrangementet er del af Gentofte Kommunes kultur- og festdage 2022. Forestillingen foregår udendørs og aflyses i tilfælde af dårligt vejr.

Fakta:
Det er gratis at overvære forestillingen, der varer en time, men man skal bestille billet på https://www.place2book.com/da/sw2/sales/513pbbz1ie
Medvirkende: Claudio Levati (IT), Cristina Aguirre (ES), Maja Rehøj (DK) og Niels-Peter Kløft (DK)

Instruktør: Niels Grønne

Scenograf: Christian Q. Clausen

Dramaturg: Jane Rasch

Kostumer: Nadja Viga
Aldersgruppe: Voksne og børn fra 6 år

Varighed: ca. 1 time

Tilmeld dig vores nyhedsbrev