De fleste af os kommer på et tidspunkt i livet ud for at skulle arrangere en begravelse. Det er en opgave, som ingen har lyst til, men som skal gøres, og heldigvis er der hjælp at hente i den svære stund, så man kan få den afsked, man ønsker. En begravelse kan ikke gøres om, og det er derfor afgørende at gøre sig umage. Læs med her og få mere at vide.

Der er mange ting, der skal tages stilling til, når nogen dør og man skal stå for begravelsen, og her skal man række ud efter familiemedlemmer eller venner til at hjælpe, hvis man har brug for det. Er der tale om forældre, vil man typisk arrangere begravelsen sammen med sine søskende.

Kontakt en lokal bedemand
Det første, man skal gøre er at kontakte en bedemand, og her er det mest praktiske at benytte en lokal bedemand. Hvis man således bor i nærheden af Gentofte, vil det være en god idé at vælge en bedemand i Gentofte. Bedemanden hjælper med alt det praktiske omkring begravelsen som eksempelvis valg af kiste, blomster, kontakt til kirke eller kapel og en lang række andre ting.

I sorgens stund kan det være svært at forholde sig til ret meget andet end netop sorgen, men her træder bedemanden på professionel og respektfuld vis ind og holder så at sige de efterladte i hånden og assisterer med det praktiske.

Mindesamvær for trøst og forløsning
Ved en begravelse eller bisættelse er det normalt også at arrangere et lille mindesamvær med lidt at styrke sig på efter højtideligheden. Man har brug for at være sammen med andre, der kendte den afdøde og trøste hinanden. Ikke mindst kan det være godt at få løsnet lidt op for den knugende fornemmelse, man har ved en begravelse, og også derfor vælger så mange at samles til en kop kaffe eller en lille bid mad.

Efter det store mindesamvær kan det føles tomt og trist blot at tage hjem, og det kan derfor være en mulighed efterfølgende at samle de allernærmeste til lidt ekstra samvær i hjemmet, så ingen er alene i disse timer, som for nogle er de sværeste i hele den sørgelige proces. Næste morgen er der en ny dag, og selvom den afdøde stadig er væk, kom man igennem den svære dag, og kan nu påbegynde helingen.

Hjælp andre til at vælge
Efter begravelsen kan man vælge at evaluere bedemanden på nettet, således at fremtidige potentielle kunder kan se, om dette er en bedemand, de ønsker at bruge. På samme måde som man måske selv har haft glæde af evalueringer, da man selv skulle vælge, kan man således give det videre og selv være med til at guide andre, når de skal vælge bedemand.

Foto: ABW

indlæg2022

Tilmeld dig vores nyhedsbrev