Vine til nytår

Festen fortsætter her i december. Med julen veloverstået står nytårsaften for døren. Modsat juleaften byder nytårsaften typisk på en mere varieret menu. Ofte nyder man både forret, hovedret, dessert og kransekage, hvilket betyder, at hver servering kræver sin egen vinparring.

Holte Vinlager har samlet fire bud på oplagte nytårsvine, som vil komplementere dit sidste måltid i 2023. Her vil champagne, hvidvin, rødvin og søde bobler pifte din aften gevaldigt op!

Grand Cru “La Puisance”
Pierre Trichet

Der bør nydes kvalitetschampagne til nytår – og de bedste flasker skal drikkes som de første, mens sanserne stadig er intakte!

Dette er en Blanc de Noirs-champagne på ren Pinot Noir, som giver en fyldigere og mere smagfuld stil med generøse udbud af pære og kvæde. Her får du en nuanceret og særpræget champagne, som er fuld af personlighed, charme og præcision.

Cremant d’Alsace
Demi-Sec

Der skal ikke kun være tørre mousserende vine nytårsaften. Til kransekagen duer tørre vine ikke, så det er vigtigt at drikke bobler med restsødme, som kan følge med den søde kage.

Denne pragtfulde, halvtørre crémant har en frisk og let smag af pære, fersken og citrus. Restsukkeret feder vinen op og forstærker frugtigheden. Uovertruffen kvalitet fra Alsace!

Pouilly-Fumé
2022 Loire

Om der skal nytårstorsk eller skaldyr på menuen i år, så er denne lækre Pouilly-Fumé oplagt. Med sin klassiske, opfriskende karakter går den perfekt til havets herligheder.

Denne hvidvin byder på noter af eksotiske frugter, citrus og hvide blomster. Den har en smuk mineralitet og en sprød, frisk og lettere urtet udstråling, som er helt traditionelt for stilen.

Vino Nobile di Montepulciano
2020 Toscana

Fantastisk rødvin fra en af Toscanas mest hædrede appellationer, hvor Sangiovese-druen fremstår mere drikkevenlig og blød. Her får du en tør, krydret og koncentreret vin med komplekse noter af kirsebær, balsamico og tørrede urter.

Oplagt til mørbraden og krydret sauce, hvor syre, tannin, alkohol og dybde giver et robust, men stadig elegant samspil til maden.

Foto: ABW

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier