Chaya
Jægersborg Allé 37
2920 Charlottenlund
39 90 90 97

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Følg Chaya på Facebook

Stedet for te-kendere
Chaya er japansk og betyder det lille tehus, og forretningen Chaya har da også udspring i Japan, hvor Bente Valbak havde rejst meget, inden hun stiftede tevirksomheden i starten af 1980erne. Udgangspunktet var en postordreforretning, hvor kræsne danskere kunne blive forsynet med teer af høj kvalitet uden selv at skulle flyve den lange tur til Fjernøsten.

Salget greb om sig, og Bente åbnede først en butik i Lyngby og efterfølgende butikken i Charlottenlund. En webshop er siden tilføjet, der leverer lækkerierne til hele Danmark. Butikken har et stort og altid skiftende sortiment med omtrent 80 forskellige varianter af te, tilbehør som flotte tepotter og et udvalg af kager, marmelader, honning og andre nøje udvalgte specialiteter.

En fest i himlen og haven
Kunderne på Jægersborg Allé 37 er lokale feinschmeckere, men også mange turister kigger ind, for at finde gaven der ikke skal byttes. Chaya servicerer både private samt små og store erhvervskunder med gavekurve og ‘skræddersyede’ firmagaver.

Erhvervskunder gør ligeledes brug af Chaya til firmaevents. Chaya driver nemlig Dronning Louises Tehus i Bernstorffsparken. Paradehuset – drivhuset lige ved siden af rosenhaven – er indrettet rustikt med langborde og bænke, og danner idylliske rammer om både private fester og firmaevents. Der er plads til 50 siddende gæster eller 80 stående.

En af de mest nærliggende måder at opleve dét Chaya kan med te, er at besøge tehuset til Afternoon Tea hver weekend i sommermånederne og i weekenderne inden jul. Her kan du også nyde tapas og vin fire torsdage i juni.

Fra Japan til Skotland
En gang om året inviterer Chaya ydermere til sølvudstilling på Bernstorff Slot, hvor de sælger fine, forsølvede tesæt med tekande, mælkekande og sukkerskål samt tekopper, underkopper og desserttallerkener i porcelæn, som er fundet på auktioner i Skotland.

Det er den samme slags, som man kan nyde te og scones af i tehuset. Kvinderne bag Chaya rejser hvert år til Skotland for at jagte te-relaterede skatte fra perioden 1880-1920. Går du et år glip af sølvudstillingen på slottet, er det muligt at købe genstandene i Dronning Louises Tehus.

Og hvem er så kvinderne bag Chaya? Stifteren Bente Valbak har i dag sin datter Kirstine og barnebarnet Sofie til hjælp. Sofie Laurents, der læser erhvervsøkonomi på CBS, har bl.a. ansvar for fakturering og bogføring. Kirstine Laurents står ved roret efter at have gjort karriere i Mærsk, og kundeservice, kvalitet og rettighed omhu kendetegner da også Chaya, hvad mange stamkunder kan bevidne.

Kunderne skriver…
Chayas Facebookside giver mange kunder udtryk for deres tilfredshed med butikken, f.eks….

”Hver gang du køber noget hos Chaya, lever det ALTID op til ens forventninger m. højkvalitetsprodukter, fornuftige priser, hurtig levering og ypperlig service, hvis der er nogle problemer” – Dennis

”Den bedste tebutik. Jeg har fulgt denne butik igennem mange år, siden starten med postordre. Fik bl.a. købt Krups temaskine i butikken. Har altid prøvet mange forskellige tesorter igennem tiderne. Sortimentet er altid stort, der er noget for enhver smag, enkelte gange udgår smagfulde teer, men det er kun for at have et bredt udbud. ” – Bjarne

”Har købt te der i årevis” – Lone

sølvpartner Plus 4

Tilmeld dig vores nyhedsbrev